Casa Jad

Sanatate obtinuta natural

Blogul Casa Jad
 
 


Newsletter


Reflexoterapie


Reflexoterapia actioneaza asemanator cu acupunctura numai ca in loc de ace se foloseste apasarea unor puncte reflexogene specifice, apasare care stimuleaza zone specifice din organism. Organele si sistemele corpului uman sunt interconectate intre ele si au in acelasi timp legaturi vasculare nervoase si energetice directe cu zonele corespunzatoare reflexogene.

Reflexoterapia este o straveche metoda terapeutica.

Ea este asociata medicinei alternative, fiind o stiinta bazata pe practica.

Medicina traditionala atribuie reflexoterapiei milenii de experienta, rezultatele fiind probate de ameliorari sau vindecari confirmate de toate persoanele care au beneficiat de acesta metoda.

Reflexoterapia are ca tehnica de tratament masarea talpilor, palmelor sau capului, in zonele corespunzatoare punctelor de proiectie a diferitelor organe ale corpului, ea asociindu-se in mod obisnuit si cu presopunctura.

Principalul scop al reflexoterapiei si presopuncturii este eliminarea toxinelor si stimularea tuturor functiilor organismului, fara efecte secundare sau nocive, fiind eficiente la toate varstele si inofensive .

De unde provine aceasta terapie?
 
Originea reflexoterapiei este neclara, dar se stie cu singuranta ca dateaza de acum 5000 de ani din China antica. Aflam din istorie ca reflexoterapia s-a practicat si in Egiptul antic (oameni de stiinta au gasit o imagine egipteana ce ilustra un om ce masa piciorul altei persoane).
 
Astfel, reflexoterapia se poate defini ca tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile. Prin reflexoterapie se deblocheaza si elimina acumularile de toxine din organism. Depunerile toxice sunt considerate in masajul reflexogen principala cauza a imbolnavirilor curente.
 
Putem spune ca depunerile de toxine in zonele reflexogene, ne arata o defectuoasa functionare a organului aflat in corespondenta si nu invers.
 
Aceste proceduri ofera solutii pentru rezolvarea urmatoarelor disfunctii - sau afectiuni: insomnii, stres, migrene, oboseala, afectiuni ale vezicii biliare, tulburari endocrine, celulita, obezitate, - constipatie, astm bronsic, infertilitate, impotenta, tulburari de menopauza, etc.
         
Scopul reflexoterapiei

Scopul reflexoterapiei este de a corecta cei trei factori negativi implicati in procesul de boala: congestia inflamatia tensiunea.

Afectiunile congestive sunt responsabile de aparitia tumorilor; afectiunile inflamatorii sunt cele precum colita, bronsita sau sinuzita; tensiunea este responsabila de diminuarea eficientei sistemului imunitar.
 
Sedintele de reflexoterapie urmaresc in primul rand imbunatatirea circulatiei in organism si accelerarea eliminarii reziduriilor, astfel incat toxinele sa nu se mai acumuleze in concentratii daunatoare in ficat, rinichi sau intestin.

De asemenea, prin reflexoterapie se poate realiza scaderea senzatiei de durere prin stimularea eliberarii de endorfine - analgezice naturale ale organismului - din glanda hipofiza din creier in fluxul sanguin.

Reflexoterapia are actiunea cea mai eficienta cand este folosita pentru tratarea intregului organism si nu numai pentru anumite afectiuni.
In acest mod, ea imbunatateste toate functiile organismului, ceea ce stimuleazaprocesul natural de vindecare, facandu-l mai rapid si mai eficient.


Posteaza comentariuNume:
Comentariu:
Email:
Telefon:
Avem nevoie de adresa dvs. de email si/sau telefon pentru a va putea contacta daca este cazul. Acestea nu vor fi facute publice.