Blog

Spondilita Anchilozanta: Ce este si cum o tratam natural?

Spondilita anchilozanta: Ce este?

Spondilita anchilozanta face parte din grupul de afectiuni denumite artrite. Aceasta evolueaza de-a lungul multor ani (este cronica) si de cele mai multe ori determina complicatii. Cel mai frecvent, aceasta afecteaza coloana vertebrala si este mai frecvent intalnita la barbati decat la femei.

Spondilita anchilozanta: Cauze?

Nu s-a identificat pana acum o cauza specifica a acestei afectiuni, insa se pare ca este determinata genetic (pacientii care au gena  HLA-B27) si transmisa de la parinti la copii. Nu toti oamenii ce prezinta acea gena vor dezvolta aceasta afectiune, pentru ca declansarea ei depinde si de alti factori: starea generala de sanatate, starea sistemului imunitar, inflamatii si altele.

Spondilita anchilozanta: Simptome

Simptomele spondilitei anchilozante depind de stadiul acestei afectiuni. In prima faza, respectiv spondilita anchilozanta usoara (la debut) se va simti o durere surda si rigiditate la nivelul coloanei vertebrale inferioare. Mai pot fi afectate si articulatiile coapselor sau gatului, iar ocazional inima, plamanii si cutia toracica sunt afectati de aceasta boala. In unele cazuri, va fi prezenta si inflamatia irisului (irita), iar ca simptome se regasesc durere, inrosirea ochiului si fotosensibilitate.

In forma severa a spondilitei anchilozante, vor aparea leziuni permanente si cicatrizare prin fibroza. Spre exemplu, vertebrele coloanei se vor ,,suda” intre ele, lasand coloana rigida si imposibil de indoit. Cu toate ca durerea va disparea, exista un risc ridicat de fracturare a coloanei, din cauza rigiditatii acesteia, in cazul unui traumatism.

De asemenea, din cauza anchilozarii coloanei, vor aparea diferite probleme. Printre acestea se numara: dificultate la mentinerea echilibrului, poate fi afectata respiratia, cicatricile de la nivel ocular pot determina glaucoma. In cazuri destul de rare, cicatrizarea miocardului va conduce la inflamarea valvelor cardiace, iar de aici pana la insuficienta cardiaca nu mai este decat un pas.

spondilita anchilozanta reprezentare graficac

 

Cum se pune diagnosticul in cazul spondilitei anchilozante?

Diagnosticul il va pune medicul reumatolog, luand in considerare istoricul medical al pacientului, examenul fizic si examenul radiologic. De asemenea, se pot recomanda ecografii si RMN in stadiile initiale ale bolii, dar si teste genetice pentru a determina prezenta genei HLA-B27.


Tratament spondilita anchilozanta:

Nu exista in prezent un tratament ce poate fi folosit pentru a trata complet aceasta afectiune, ci doar pentru a-i stopa evolutia, pentru a elimina disconfortul fizic si pentru a imbunatati calitatea vietii pacientilor.

Se pot folosi exericitii de mentinere in forma, tratamente medicamentoase, fizioterapia si terapiile alternative.

 

Tratament Naturist Spondilita Anchilozanta:
Patul de MASAJ cu Pietre JAD si Infrarosii poate trata spondilita anchilozanta

Pat de MASAJ cu Pietre JAD si Infrarosii

In functie de stadiul in care se afla spondilita anchilozanta, cu ajutorul Patului de MASAJ cu Pietre JAD si Infrarosii se poate stopa evolutia ei si se pot obtine rezultate foarte bune in privinta durerii si a mobilitatii pacientilor. Rolele de jad din cadrul patului realizeaza un proces de elongatie a coloanei si astfel, se reda mobilitate. De asemenea, razele infrarosii trateaza inflamatiile de la nivelul vertebrelor, reducand durerea.

Astfel, masajul pe patul cu pietre de jad, nu va permite coloanei sa se anchilozeze, determinand-o sa isi pastreze mobilitatea. Este foarte important ca sedintele de masaj sa fie facute constant la inceput. Pentru mentinere, trebuie continuate pentru tot restul vietii, daca este posibil, astfel incat sa nu se permita anchilozarea coloanei.

Mai multe detalii despre Patul de MASAJ cu Pietre JAD si Infrarosii cu Tapiserie STANDARD puteti afla aici: https://www.casajad.ro/produs/pat-masaj-pietre-jad-standard/.

Va dorim sanatate si va recomandam sa mergeti la medic de la primele simptome, astfel incat sa nu lasati problemele sa se agraveze.

 


Citeste si despre:

Torticolis: ce este si cum il putem trata?

Tratament Hemoroizi fara Operatie: ce sunt si cum ii putem trata cu terapia cu pietre jad incalzite

https://www.casajad.ro/blog/adenomul-de-prostata-cum-il-tratam/

2 thoughts on “Spondilita Anchilozanta: Ce este si cum o tratam natural?

  1. Seutiut spune:

    Bună. Dea vârsta de 13 ani prin 2015 am început sa am dureri de la coloana sa îmi meargă în jos pe picioare, am umblat pe la spitale de astăzi sunt și mai rău, am fost la Timișoara la urgenta am venit acasă tot asa, am fost la mine la Hunedoara la urgență tot așa, ij fiecare zi am niște dureri de spate, umeri, mâini șold. Picioare (noadă, genunchi etc). Am inflamați de mam gândit de multe ori să-mi iau viața, la munca nu ma pot duce, am încercat sa lucrez la o fabrica de cafea nam rezistat mai mult de o luna.. Ce oare as putea sa mai fac, unde sa ma duc umărul stâng miso dus în jos, pe drum merg cu capul în față de un pic mai am și cad.. Mai iau pastile aflamil a inflamatoare, dar parca tot mai grav îs. De 7 ani eu nam o noapte în care sa am liniște fără sa simt durere sau sa pot sa dorm liniștit ca din somn ma iau durerile..

    1. Mariana spune:

      Buna seara. Ati gasit un remediu? Si eu ma confrunt cu aceleasi probleme si nu stiu ce sa mai fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.