Stiri

Fonduri Europene: Ce trebuie sa stim despre ele, cum le poti accesa si cum poti crea un business cu produsele Casa JAD

fonduri europene

Ce sunt fondurile europene?

Auzim des sintagma ,,fonduri europene”, insa cati stim ce reprezinta exact?

Fondurile europene sau fondurile structurale (fonduri nerambursabile) reprezinta o masura de ajutor din partea Uniunii Europene. Acestea ajuta la dezvoltarea anumitor domenii, dar si sprijina tarile din cadrul Uniunii sa se alinieze la anumite standarde.

Aceste fonduri sunt nerambursabile, ceea ce inseamna ca nu trebuie inapoiati banii.
Accesarea lor nu este una simpla, din punct de vedere al etapelor ce trebuie parcurse, insa merita tot efortul.

Romania, datorita faptului ca este parte a Uniunii Europene, poate accesa fonduri europene pentru diferite activitati. Sunt fonduri europene disponibile atat pentru mediul privat, dar si pentru cel public.

Bineinteles ca puteti accesa fonduri europene atat pentru a infiinta o noua afacere, dar si pentru a o dezvolta pe cea pe care o aveti in prezent. Nu orice fel de activitate poate face obiectul atragerii de fonduri nerambursabile, de aceea trebuie sa consultati intai lista codurilor CAEN si sa decideti daca afacerea voastra se poate incadra in lista celor ce pot accesa fonduri.

Cum se pot accesa fondurile europene?

fonduri europene

fonduri europene

Pentru a accesa fonduri europene, puteti sa va pregatiti singuri dosarul, sau puteti solicita ajutorul unei firme de consultanta, pentru a fi siguri ca totul este in regula.

Dupa ce ati stabilit ca firma voastra sau ideea de afaceri este eligibila pentru a accesa fonduri europene, urmatorul pas este sa va pregatiti dosarul de aplicare.

In mare, acesta, trebuie sa contina (printre altele) urmatoarele:
proiectul,
planul de afaceri,
studiul de fezabilitate,
memoriile justificative,
studiile tehnico-economice,
studiile si strategiile de marketing,
analizele economico-financiare.

Bineinteles, cea mai importanta parte in accesarea fondurilor europene, o reprezinta ideea. Practic, trebuie sa veniti cu un plan de nerefuzat. Sa demonstrati ca veti ajuta atat comunitatea (prin specificul activitatii, prin crearea unor noi locuri de munca, cresterea vizibilitatii etc.) pentru a se dezvolta atat economic, dar si social.

Cel mai bine ar fi sa apelati la o firma de consultanta pentru fonduri europene, astfel incat sa fiti siguri ca totul este in regula. Au fost nenumarate cazuri de idei foarte bune, insa dosarele au fost respinse din cauza ca a lipsit un document (de exemplu).

Cum îţi alegi un consultant bun pentru a obţine fonduri europene nerambursabile

Pentru orice român care îşi doreşte să obţină fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea unei afaceri, drumul birocraţiei porneşte de la un consultant în
acest gen de proiecte. Iar diferenţa între consultanţi o face două lucruri: portofoliul şi banii.

Primul lucru: portofoliul

fonduri europene

O simplă căutare pe internet va afişa celor care doresc să afle un consultant o listă lungă de firme care oferă consultanţă în accesarea de fonduri europene. Pentru a filtra această primă listă, cel mai simplu lucru este ca cei interesaţi să se adreseze reprezentanţilor celor şapte agenţii de dezvoltare regională din România. În cazul Agenţiei de dezvoltare regională Centru, de exemplu (agenţie în a cărei arie de acoperire intră judeţele Alba, Sibiu, Mureş, Braşov, Harghita şi Covasna), reprezentanţii acesteia au creat o secţiune pe site-ul propriu unde pot fi regăsite datele de contact ale firmelor de consultanţă care au vrut să devină şi prin această modalitate cunoscute. Odată identificate aceste firme, primul lucru care trebuie verificat este portofoliul, susţin reprezentanţii instituţiilor publice. „E ca şi la achiziţiile pe care le facem noi, ca autorităţi publice. Achiziţii în care cerem experienţă similară. La fel, şi societăţile comerciale sau micii patroni din România ar trebui să identifice şi să aleagă acei consultanţi care au un portofoliu relevant de proiecte depuse şi acceptate la finanţare“, arată reprezentanta unei astfel de agenţii de dezvoltare. Acest portofoliu, însă, este recomandabil a fi supus unei minime verificări. „Cel mai important lucru este palmaresul. Consultanţii au uneori tendinţa să vorbească precum contabilii, adică să folosească un limbaj pe care cel care nu a mai accesat niciodată o finanţare nu îl cunoaşte. Prin urmare, referinţele să fie luate şi verificate. Şi aşa, dacă ai de-a face doar cu un consultant lăudăros, îl prinzi“, spune Valentin Păun, consultant în fonduri europene. Ultimele două proiecte pentru care Valentin Păun a oferit consultanţă şi care au şi fost implementate de către beneficiari privaţi au o valoare totală de peste 40 de milioane de lei.

Al doilea indiciu: banii

Fiecare consultant va lucra pentru bani. De obicei, banii se plătesc firmelor de consultanţă în două tranşe, ultima fiind după ce proiectul a fost declarat eligibil şi programat pentru a primi cofinanţare nerambursabilă din fondurile europene. „Cei care vor toţi banii de la început cu siguranţă nu sunt în regulă. La fel, dacă un consultant e atât de bun, de ce ar cere mai bine de jumătate din bani înainte de depunerea proiectului?“, întreabă retoric Valentin Păun. Calculul costurilor consultanţei poate fi efectuat din mai multe puncte de vedere. „Unii aplică un procent la valoarea totală a proiectului, alţii din valoarea Capitolului IV al bugetului de cheltuieli, care înseamnă investiţiile de bază ale proiectului respectiv. Maxim zece la sută din valoarea acestui capitol poate fi alocată pentru proiectare, avize, acorduri şi consultanţa în implementare. Valoarea consultanţei, în general, nu poate depăşi cinci procente din valoarea alocată acestui capitolului IV“, mai arată Valentin Păun. Care atrage atenţia şi asupra unor promisiuni pe care anumiţi consultanţi le fac celor care îşi doresc să atragă fonduri europene.

„Să se ferească de cei care recurg la tot felul de fantome. Cum ar fi cei care spun «ştiu pe cineva». În momentul în care consultantul îţi spune că are pe cineva care poate să influenţeze procesul de evaluare, sfatul meu e să plecaţi la altul. Fără niciun alt fel de discuţii“, adaugă Valentin Păun.

Sfatul lui este ca în cazul proiectelor de valori mici, beneficiarii să încerce mai întâi să îşi redacteze singuri proiectele, urmând paşii indicaţi în ghidurile de finanţare elaborate pe fiecare axă de finanţare. „La valori mari, de peste 100.000 de euro, de exemplu, unde riscul este foarte mare, este bine să lucrezi cu cineva care se pricepe, căci altfel te trezeşti că ai făcut cine ştie ce greşeli şi la final trebuie să dai toţi banii înapoi“, mai arată Valentin Păun.

Acceseaza fonduri europene si bucura-te de produsele CASA JAD

Daca vreti sa infiintati o afacere cu ajutorul fondurilor europene sau prin programul START-UP Nation, foarte la moda de cativa ani, va recomandam sa aveti in vedere si produsele CASA JAD.

Veti reda sanatatea oamenilor si veti ajuta comunitatea in care locuiti.

Daca aveti deja sau doriti sa deschideti un salon terapeutic, un SPA, o clinica de recuperare medicala sau daca doriti sa diversificati serviciilor unui salon de coafura si manichiura sau a unei clinici de kinetoterapie si fizioterapie dedicat recuperarii pentru problemele coloanei vertebrale, va recomandam produsele CASA JAD.

Ideea este una foarte buna, mai ales ca exista o nevoie majora in piata, asa ca aveti toate sansele sa reusiti sa accesati fonduri europene.

In portofoliul CASA JAD veti gasi atat paturi de masaj, dar si saltele si aparate pentru masajul picioarelor (aparat Shiatsu).

Iata ce ar insemna dotarea unui salon, din perspectiva noastra.
Pentru un salon de masaj therapeutic de 70 – 100 mp, va recomandam un numar de 6 paturi de masaj cu pietre de jad si raze infrarosii si 6 saltele cu pietre de jad/ turmalina incalzite de dimensiunea 80 x 200 cm.
Mai exact, de 6 Paturi de masaj cu pietre de jad variant Luxury (rezistente la traffic si utilizare comerciala datorita tapiseriei cu parametri tehnici extrem de inalti) si 6 saltele cu pietre de turmalina si infrarosii pe care clientii vor fi asezati inainte sedinte de masaj pe pat.

Bugetul total necesar pentru achizitionarea lor este:
6 paturi masaj cu jad x 14650 lei =  87900 lei

6 saltele cu jad / turmalina dimens. 80 x 200 cm x 5415 lei = 32490 lei

TOTAL: 120.390 lei.

Pretul unui Pat de MASAJ cu Pietre JAD si Infrarosii cu Tapiserie STANDARD este de 14650 lei. Pretul pentru 6 paturi este de 87900 lei.

O saltea cu pietre de turmalina si infrarosii (dimensiunea 80 x 200 cm) costa 5.145 lei. Pretul pentru 6 saltele este de 32490 lei

Asadar, daca doriti sa accesati fonduri europene, va sfatuim sa va indreptati atentia si asupra produselor CASA JAD.
Veti contribui la dezvoltarea comunitatii voastre, dar si la sanatatea tuturor celor ce or sa va treaca pragul!

Related Posts

3 thoughts on “Fonduri Europene: Ce trebuie sa stim despre ele, cum le poti accesa si cum poti crea un business cu produsele Casa JAD

  1. Neotrust spune:

    Foarte bine scris articolul, este un ghid util pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile.

  2. Oana spune:

    Daca doriti sa accesati fonduri europene va stam la dispozitie la tel 0755.741.700

    Multumim,
    Neotrust Consultanta Fonduri Europene
    http://www.neotrust.ro

  3. CORNEL GHITESCU spune:

    Am o pensiune la Snagov cu spatiu suficient ptr. 6 paturi va rog sa ma suna ti urgent. 0722248038

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.