Blog

Elemente esentiale pentru a-ti construi un colt de relaxare acasa

Relaxare acasa sau lupta impotriva stresului cotidian.

In ziua de azi, majoritatea oamenilor se confrunta cu probleme stresante, fie la munca, ori in viata personala. Am putea merge atat de departe incat sa afirmam ca orice persoana s-a confruntat macar o data in viata cu o perioada stresanta. Se pare ca nu putem ocoli stresul. Atunci ar fi bine sa ne gandim la metodele prin care sa ii facem fata. In acest articol vrem sa-ti vorbim despre moduri de relaxare acasa, in mediul tau cel mai confortabil.

Dupa o zi lunga, plina de activitati si responsabilitati, meriti sa ai parte momente de relaxare acasa. Asa iti incarci bateriile pentru o noua zi si, de ce nu, mai capeti energie in plus ca sa te bucuri de o seara frumoasa alaturi de cei dragi.

Noi vrem sa-ti propunem cateva tehnici de relaxare, testate de milioane de oameni si recomandate de experti renumiti. Aceste tehnici se imbina cu metode  de stimulare a simturilor, pentru efecte garantate. In plus, iti vom face cunostinta cu doua aparate tare dragi noua, care sunt un aliat puternic in lupta cu stresul, dar si cu durerile musculare. La urma urmei, cu totii stim ca o zi lunga de munca se simte in corp. Ca de exemplu, tensiune in zona gatului, dureri de spate, mai ales lombar, sau picioare umflate si „grele”.

Hai sa vedem impreuna ce putem face ca sa ne simtim mai bine dupa orele de serviciu.

Cum iti construiesti coltul tau de relaxare acasa?

In primul rand, stabileste-ti o zona din casa care sa se transforme in coltul tau de relaxare. Nu trebuie sa fie un spatiu mare. Este suficient un fotoliu foarte confortabil sau o canapea medie.

Apoi, aduna in jurul tau cateva elemente care iti fac placere. De exemplu:

– o planta in ghiveci, eventual cu flori

– una sau mai multe lumanari. Poti alege unele colorate sau in forme fistichii.

– daca iti plac cristalele, ele sunt o alegere exceptionala pentru un astfel de colt. Gasesti in magazinele specializate cristale brute de ametist, turmalina neagra, jad, hermatit sau cuart roz.

– pentru un miros placut poti alege betisoare parfumate (insa nu foarte aproape de locul unde stai pentru a nu te deranja fumul); candela cu uleiuri esentiale sau un difuzor de aromaterapie; sau chiar lumanarile sus mentionate, doar daca gasesti sa cumperi unele bio.

– alte obiecte personale care iti induc o stare de bine si simti ca te ajuta sa te conectezi cu tine.

Ai grija sa nu aduni prea multe obiecte la un loc. Nu vrem sa fie un colt aglomerat. De asemenea, este bine sa eviti suvenirurile emotionale, adica acele obiecte care te pot „teleporta” in amintiri nostalgice.

Tehnici de relaxare acasa

Acum ca ti-ai stabilit coltul tau, cel mai important este sa nu-l folosesti pentru altceva. Stabileste-ti niste reguli „sfinte”. De exemplu, acolo nu ai voie sa folosesti smartphone-ul (decat, sa zicem, pentru a pune muzica, daca nu ai alta sursa audio in camera). Sau nu poti sa ai discutii serioase cu membrii familiei. Si nu, nu e locul de unde te uiti la televizor si schimbi canalele de zor. Nici locul de citit ziarul (daca mai face cineva asta in ziua de azi).

Ce activitati iti propunem in coltul de relaxare acasa?

1. Sesiune de meditatie

meditatie relaxare acasa

Probabil ai tot auzit despre meditatie si ti s-a mai recomandat de multe ori cand ai cautat sugestii cum sa te relaxezi. Meditatia chiar functioneaza in scop de relaxare, de combatere a stresului, de calmare a agitatiei interioare. Este recomandata international de catre toti terapeuticii. Probabil ai incercat-o si tu deja, insa consecventa este cheia.

Meditatia de relaxare acasa sau in natura presupune sa iti calmezi mintea si incet, incet sa nu te mai gandesti la nimic. Te eliberezi de orice gand. Iti imaginezi ca pentru 10-15 minute tot ce ai de facut este: nimic! Da, absolut nimic! Nu ai nicio responsabilitate, niciun plan de facut, nicio decizie de luat, nicio idee de rasucit pe toate partile. Nu ai nicio problema de rezolvat, ci doar sa stai aici si acum cu ochii inchisi. Este asa un sentiment placut sa-ti oferi aceste momente de liniste, de libertate suprema!

Daca esti chiar la inceput cu meditatia, cauta pe Youtube sesiune de meditatie ghidata, pentru relaxare. Doar inchizi ochii, te asezi confortabil (cu coloana dreapta si in sezut, ca sa nu adormi) si asculti.

2. Exercitii de respiratie

De obicei, acestea sunt asociate cu sesiunile de meditatie, insa le poti face oricand simti nevoia de calmare si reechilibrare. Iti poti face un obicei ca atunci cand te asezi in coltul tau de relaxare sa respiri constient de 3 ori. Inspiri pe nas cat simti ca ai umplut complet plamanii si expiri pe gura. Astfel, odata cu asezarea in coltul tau si cu aceasta respiratie ii spui clar creierului tau ca momentul de relaxare acasa a inceput. Creierul functioneaza foarte mult pe principii ale obisnuintei, asa ca daca faci asta in mod repetate, aceste doar cateva secunde vor avea un efect puternic asupra starii tale de bine.

Exercitiile de respiratie sunt de mai multe tipuri, cu efecte diverse (de calmare, de energizare etc.). Insa cel mai important este sa iti pastrezi atentia asupra procesului, adica asupra aerului care intra si iese din plamani. Vorbind despre acest subiect, iti dai seama ca noi, oamenii, respiram „pe pilot automat” tot timpul. La urma urmei este un lucru bun, ca la cat de ocupati ne tine viata in anumite momente am uita si sa mai respiram!

Un exercitiu de respiratie care te ajuta sa te relaxezi si sa te calmezi usor este Regula de 4-4-4: Inspira pe nas cat timp numeri pana la 4, in ritmul tau. Tine-ti respiratia cat timp numeri pana la 4. Expira pe nas cat timp numeri pana la 4. Repeta de aproximativ 10 ori. Este un exercitiu usor de facut si absolut minunat pentru oxigenarea creierului si dobandirea unei stari bune.

3. Stimuleaza-ti simturile: Muzica de ambient si Aromaterapia

aromaterapie pentru relaxare acasa

Este dovedit stiintific ca muzica are un impact puternic asupra starii noastre de spirit. Iar in functie de muzica pe care alegem sa o ascultam, starea noastra poate fi foarte diferita. Poate varia de la relaxare, somnolenta, zen, la energizare, entuziasm si motivatie (de exemplu muzica de ascultat in timpul sesiunilor la sala de forta), pana la agitatie si chiar nervozitate.

Daca stii deja ce tip de muzica te relaxareaza, nu ezita s-o asculti in momentele tale de relaxare acasa. Altfel, poti cauta pe Youtube compilatii de melodii deja pregatite pentru relaxare. Cauta termeni precum: „muzica de relaxare”, „muzica antistres”, „muzica clasica de relaxare” sau echivalentele acestora in engleza.

Aromaterapia este un o ramura a medicinei naturiste, complementare, care foloseste uleiurile esentiale pentru a emana mirosuri suave, placute, relaxante si terapeutice. Aromaterapia o forma de conectare cu natura chiar la tine acasa. Poti folosi o candela speciala sau un difuzor. Uleiurile le poti alege din plafare (dar ai grija sa fie naturale si bio). Noi iti oferi cateva sugestii, dar este bine sa le testezi si sa vezi ce iti place: Ulei esential de lavanda, salvie, bergamota, lemn de cedru sau lemn de santal.

4. Pentru a mai stimula inca un simt fa-ti un ceai fierbinte. Testeaza cateva ceaiuri pentru a-ti gasi preferatul sau alterneaza in fiecare seara intre cele care ti-au placut cel mai mult.

Ceaiul de menta are o actiune antistres foarte puternica. Chiar te ajuta sa dormi mai bine. Ceaiul de tei este si el foarte calmant, dar te ajuta si in cazul in care te supara stomacul pe fond de stres. Ceaiul de valeriana are o aroma foarte placuta si calmeaza palpitatiile si starile de agitatie si nervozitate. Important este sa tii minte sa nu bei seara ceai negru sau verde, pentru ca acestea eu efect energizant.

5. Rasfata-ti corpul.

Cea mai placuta si relaxanta metoda de a te relaxa este masajul. Cu totii stim asta. Mai ales daca ai dureri de spate, gat intepenit sau doar tensionat, picioare umflate si obosite. Pe parcursul zilei majoritatea dintre noi stam in pozitii incorecte (pe scaun la birou sau in masina), avem de mers mult sau stat in picioare. Ca sa nu mai zicem de persoanele care au de carat diverse greutati sau fac multa activitate fizica.

Iti recomandam un aparat absolut perfect pentru coltul tau de relaxare acasa: Aparat de masaj SHIATSU si drenaj limfatic al picioarelor. Este un aparat de dimensiuni relativ reduse, usor de amplasat unde doresti si de mutat oricand.

Aparat de Masaj Shiatsu, relaxare acasa si Drenaj Limfatic pentru Picioare

Beneficiile masajului Shiatsu:
– maseaza talpile, calcaiele, gambele si coapsele
– asigura un drenaj limfatic extrem de eficient: repune limfa in circulatie  si elimina senzatia de picioare grele si obosite
– decontracteaza muschii folosind raze infrarosii si caldura
– intareste imunitatea (sistem limfatic = sistem imunitar) si ajuta in detoxifiere
– elimina blocajele energetice datorita masajului reflexogen din talpa
– regleaza problemele circulatorii
– calmeaza durerile de monturi si durerile musculare
– stimuleaza musculatura, avand efect de tonifiere, conturare si infrumusetare a piciorului

Daca in schimb ai prefera un masaj in zona gatului, umerilor si spatelui mai potrivit pentru tine ar fi Aparatul de masaj cervical. Este usor de folosit, are un design ergonomic si functii multiple.
Aparat de Masaj cervical, gat si umeri, coapse si gambe, cu infrarosu
Beneficiile aparatului de masaj cervical:
– elimina simptomele de spondiloza cervicala: gatul isi recapata mobilitatea si musculatura se relaxeaza
– elimina rapid starea de oboseala si stresul
– are functie de incalzire si detensionare musculara prin raze infrarosii
– se poate folosi pentru masajul spatelui, al umerilor, genunchilor, gambelor si talpilor
– folosit in zona coapselor are efect anticelulitic

 

 

 

Acum coltul tau de relaxare acasa este un mic Rai! Ai parte de masaj, localizat pe nevoile tale, mintea mai limpede, respiratia constienta, muzica si aromaterapia. Da, poti combina toate aceste sugestii pentru un moment doar al tau!  Noi iti recomandam sa reusesti sa-ti aloci macar 30 minute in fiecare seara. Insa daca programul nu iti permite, poti face toate acestea in doar 15 minute si sa-ti redobandesti starea de bine. Asa ca nu poti sa mai ai scuza „Nu am timp”.


Daca ai nevoie de mai multe informatii nu ezita sa ne suni de luni pana vineri, intre 10:00 si 18:00:

📞 0729 906 148 / 0728 488 884

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.