Blog

Coxartroza si gonartroza: ce sunt si cum le putem trata?

coxartroza

Ce sunt coxartroza si gonartroza?

Sedentarismul, o alimentatie nesanatoasa si mostenirea genetica pot juca un rol important in aparitia artrozelor (in special coxartroza si gonartroza), supranumite si boli moderne. Cu toate ca acestea apar de regula la pacienti in varsta (dupa 60 ani) se pare ca in ultima perioada au fost semnalate tot mai multe cazuri de artroze la pacienti cu varsta mijlocie.

Coxartroza si gonartroza sunt afectiuni articulare degenerative. Coxartroza afecteaza articulatia soldului, iar gonartroza articulatia genunchiului. In cazul ambelor tipuri de artroza, cartilajele din interiorul articulatiilor se macina, lucru care duce la ,,intalnirea” oaselor in interiorul articulatiilor . Uzura cartilajelor produce in primul rand durere, limitarea miscarilor, rigiditate, inflamatii si chiar deformari ale regiunilor invecinate.

Care sunt cauzele aparitiei coxartrozei si gonartrozei?

coxartrozaCauzele aparitiei coxartrozei sunt urmatoarele:

– displazia soldului

– diabetul zaharat

– guta

– Boala Wilson

– lipsa estrogenilor in cazul menopauzei

– leziuni ale articulatiei soldului netratate corespunzator

– inflamatii si infectii ale articulatiei soldului

– obezitate etc.

Gonartroza este cauzata de urmatoarele:

– obezitate

– sedentarism

– mutarea si cararea unor greutati pe timp indelungat (in special persoanele care lucreaza in domenii care implica acest lucru)

– orice tip de presiune asupra articulatiei genunchilor, inclusiv cele provenite din anomalii la alinierea membrului pelvin.

Simptomele coxartrozei si ale gonartrozei

In cazul gonartrozei, simptomele sunt urmatoarele:

– durere in cazul miscarilor (mers, urcat scari)

– durere dupa o perioada de inactivitate (chiar si dupa somn)

– durere meteodependenta

– ingreunarea miscarilor

– inflamatii ale genunchiului

– senzatia de genunchi care ,,se blocheaza”

– zgomote la miscarea articulatiei genunchiului.

Coxartroza provoaca urmatoarele simptome:

– durere in articulatie soldului, durere care nu cedeaza cu timpul si iradiaza in zona inghinala si chiar si poate ajunge pana in zona genunchiului

– schiopatat

– mers ingreunat

– deformarea articulatiei

– muschii articulatiei afectate se atrofiaza si drept urmare, piciorul corespunzator articulatiei devine mai scurt.

– tensiune in muschii soldului

Cum se pune diagnosticul in caz de coxartroza si gonartroza?

Atat coxartroza cat si gonartroza se pot diagnostica prin intermediul radiografiilor si a RMN-ului. De asemena, consultarea unui medic specialist este obligatorie inca de la primele simptome.

Cum se pot trata coxartroza si gonartroza?

Atat coxartroza cat si gonartroza sunt procese degenerative, iar asta inseamna ca nu pot fi vindecate complet, ci doar impiedicata evolutia bolii. Astfel ca este foarte important sa va prezentati la medic de la primele simptome.

Un mare efect il va avea pierderea in greutate (in cazul in care exista un exces de kilograme) pentru ca se va elibera presiunea de pe articulatii. Apoi, in functie de stadiul in care se afla afectiunile, vi se vor prescrie diferite tratamente fie medicamentoase, fie fizioterapie si in cazuri grave, chiar interventii chirurgicale.

Proiectorul cu 11 pietre de jad, infrarosii si ioni negativi poate trata cu succes coxartroza si gonartroza

Proiector 11 pietre de jad, infrarosii si ioni negativiDaca va doriti o solutie naturala de tratament atat pentru coxartroza, dar si pentru gonartroza, va recomandam Proiectorul cu 11 pietre de jad, infrarosii si ioni negativi. Acesta actioneaza excelent in cazul in care boala abia a debutat, pentru ca rehidrateaza cartilajul articulatiei si impiedica procesul de degenerare. Chiar si in cazul in care boala este mai avansata, se pot obtine rezultate, insa trebuie sa fiti constanti in folosirea Proiectorului cu 11 pietre de jad.

Ca si rezultate in urma folosirii proiectorului, veti observa in primul rand ca durerea si inflamatia vor fi reduse, multumita razelor infrarosii si ionilor negativi. Apoi, multumita vasodilatatiei, zona articulatiei va fi mult mai bine irigata de sange proaspat, iar multumita reducerii inflamatiei si a aportului mare de sange, cartilajele vor fi mai bine irigate si procesul de degenerare va fi stopat. O sa va recapatati mobilitatea si in timp, durerea va disparea de tot.

Mai multe detalii despre Proiectorul cu 11 pietre de jad puteti citi aici: https://www.casajad.ro/produs/proiector-11-pietre-jad-infrarosii-ioni-negativi/

Si nu uitati sa va prezentati la medic inca de la primele simptome, astfel incat aceste boli sa nu avanseze si sa nu va afecteze calitatea vietii.

Related Posts

One thought on “Coxartroza si gonartroza: ce sunt si cum le putem trata?

  1. Tatiana Cuznetov spune:

    Bună ziua. În urma cu doi ani am avut dureri mari în zona inghinala a articulariei piciorului drept și am fost diagnosticat cu osteocondrosa lombara. Am urmat un mic tratament dar durerea oricum persista.Ar putea fi din cauza osteocondrosa sau este o coxartroza a articulatia soldului? Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.