Blog

Discopatia lombara: ce este si cum o tratam?

Ce este discopatia lombara?

Pentru a defini discopatia lombara, in primul rand trebuie explicat termenul de discopatie. Discopatia este cea mai comuna afectiune a sistemului nervos, ce poate afecta orice segment al coloanei vertebrale, insa cele mai afectate zone sunt cea lombara si cervicala. Discopatia este procesul prin care se deterioreaza discurile intervertebrale.

Astfel, discopatia lombara este reprezentata de deteriorarea discurilor intervertebrale de la nivel lombar. Discopatia netratata la timp poate duce la hernierea discului. Puteti citi aici mai multe detalii despre hernia de disc si cum poate fi tratata.

Care sunt cauzele aparitiei discopatiei lombare?

Discopatia lombara apare asa cum am spus mai sus, din cauza deteriorarii discurile intertebrale. Aceste discuri sunt regasite intre vertebre si sunt cartilaginoase. La persoanele tinere, acestea sunt formate in procent de peste 80% apa, ceea ce inseamna ca sunt flexibile. Cu inaintarea in varsta, procentul de apa scade si astfel discurile devin mai rigide si sunt predispuse deteriorarilor din cauze mecanice.

De asemenea, nu doar varsta conteaza, ci si alti factori:

  • obezitatea: greutatea in plus exercita presiune pe discurile intervetebrale, ceea ce duce la deteriorarea lor mai rapida.
  • fumatul: nivelul de nicotina din sange ingreuneaza fluxul sanguin de la nivelul discurilor intervertebrale si astfel se deterioreaza mai rapid.
  • anumite leziuni sau accidentari de la nivelul coloanei vertebrale
  • efort fizic sustinut.

Simptomele discopatiei lombare

discopatia lombaraDiscopatia lombara este o afectiune ce poate sau nu poate prezenta simptome, depinzand de la persoana la persoana si de gradul afectarii discurilor.

Primele simptome sunt si cele ce trimit pacientul la medic:

  • durere lombara cronica
  • senzatie de intepenire cand sunt efectuate anumite miscari uzuale (cum ar fi datul jos din pat)
  • durere care se agraveaza cand pacientul sta in picioare sau jos pentru mai mult timp ori cand face anumite miscari.
  • slabiciune si senzatie de amorteala sau furnicaturi la nivelul picioarelor.

Cum se pune diagnosticul?

In primul rand, pacientul care se prezinta la medicul specialist va fi examinat fizic, pentru a vedea daca exista inflamatii la nivel lombar, daca exista dureri cand se efectueaza anumite miscari sau sensibilitate si bineinteles, se va face si o anamneza, pentru a afla detalii referitoare la momentul observarii durerii prima data si altele relevante.

Apoi, foarte importante sunt investigatiile imagistice: radiografii, RMN si CT. Cel mai relevant este RMN-ul, insa celelalte doua sunt folosite pentru a complete tabloul clinic si pentru a furniza medicului toate informatiile necesare pentru stabilirea diagnosticului corect.

Cum se poate trata discopatia lombara?

discopatieIn functie de stadiul in care se afla discopatia lombara, tratamentul poate consta in:

  • tratament medicamentos (analgezice, antiinflamatorii steroidiene sau nonsteroidiene, relaxanti musculari) combinat cu repaus la pat.
  • terapie fizica
  • terapie chirurgicala
  • terapii alternative.

Patul de Masaj 3D cu Pietre de JAD EXTENSIBIL poate trata discopatia lombara

Una dintre terapiile alternative se bazeaza pe invatamintele Medicinei Traditionale Chineze, mai exact terapia cu pietre de jad. Puteti obtine rezultate foarte bune in cazul in care suferiti de discopatie lombara, daca veti utiliza Patul de Masaj 3D cu Pietre de Jad Extensibil.

Patul de masaj CASA JAD lucreaza direct pe cauza problemei si lucreaza prin corectie, adica ajuta la tratarea discopatiei lombare sau cervicale.

  1. Decomprima discurile si elimina presiunea mecanica pe discul intervertebral blonav / deshidradat. In primul rand, face elongatie mecanica a coloanei vertebrale, ceea ce inseamna ca distanteaza vertebrele si le reda un spatiu optim, lasand discul sa respire.
  2. Rehidrateaza si regenereaza discurile intervertebrale afectate.
    Prin intermediul termoterapiei, pietrele de jad sunt incalzite si astfel, circulatia sanguina la nivelul discurilor vertebrale este imbunatatita, aducandu-se plasma proaspata, ce hraneste discurile si le regenereaza. Astfel discurile se refac si iti vor recapata elasticitatea.

In plus, prin procesul de elongatie a coloanei vertebrale, discurile vertebrale nu mai sunt comprimate si astfel dispare atat durerea de la nivelul spatelui, dar se obtine si o postura corecta a coloanei vertebrale.

Astfel, discopatia lombara se poate corecta si puteti chiar sa amanati sau sa eliminati necesitatea interventiei chirurgicale.

Mai multe detalii despre Patul de Masaj 3D cu Pietre de JAD Extensibil puteti gasi aici: https://www.casajad.ro/produs/patul-masaj-pietre-jad-extensibil/.

Va dorim multa sanatate!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.