Blog

Hiperaciditatea gastrica, gastrita si ulcerul gastric – ce sunt si cum pot fi tratate?

gastrita

Hiperaciditatea gastrica, gastrita si ulcerul gastric – ce sunt si cum pot fi tratate?

Hiperaciditatea gastrica, gastrita si ulcerul gastric sunt cateva dintre afectiunile de care sufera mare parte din populatie in ziua de astazi. Alimentatia nesanatoasa, sedentarismul, stresul, consumul in exces de medicamente. Aceste cauze stau la baza multor afectiuni ,,moderne” care apar la numeroase persoane in ultimul timp, indiferent de varsta.

Iar afectiunile care apar cel mai repede in special in urma stresului si a unei alimentatii nesanatoase, dar si al unui program de mese neregulat sunt cele ale aparatului digestiv. Iar in topul acestor afectiuni mentionam: hiperaciditatea gastrica, gastrita si ulcerul gastric.

Ce este hiperaciditatea gastrica?

Hiperaciditatea gastrica reprezinta cresterea volumului de acid clorhidric din stomac. In mod natural, in stomac se gaseste o anumita canitate de acid clorhidric, care ajuta la digestia alimentelor. Din cauza anumitor factori, cantitatea de acid poate creste, afectiune care se numeste hiperaciditate gastrica.

Ce este gastrita?

Gastrita reprezinta deteriorarea si inflamarea mucoasei care captuseste stomacul.

Ce este ulcerul gastric?

Ulcerul gastric este reprezentat de rani la nivelul tesutului stomacal, rani provocate de sucul gastric. In mod normal, tesutul stomacal este protejat de mucoasa, insa din diferite motive, aceasta poate fi afectata, iar sucul gastric poate ajunge la nivelul tesutului stomacal.

Care este legatura dintre aceste trei afectiuni?

Intre aceste trei afectiuni exista o legatura stransa: netratata, hiperaciditatea gastrica reprezinta una dintre cauzele aparitiei gastritei, iar gastrita netratata va provoca ulcer gastric.

Care sunt cauzele aparitiei lor?

Hiperaciditatea apare din cauza alimentatiei nesanatoase, din cauza oboselii cronice, a mancarurilor foarte picante consumate des, a consumului de bauturi carbogazoase, a consumului de alimente foarte acide. De asemenea, zaharul sau alimentele bogate in grasimi si amidon pot cauza hiperaciditate. O alta cauza este reprezentata de programul de mese, respectiv o pauza prea mare intre mese.

Gastrita poate avea diferite cauze: hiperaciditate gastrica netratata la timp, infectia cu Helicobacter pylori, abuzul de antiinflamatoare non-steroidiene sau aspirina, stres, consumul excesiv de alcool si alte cauze autoimune.

Ulcerul gastric este cea mai grava afectiune dintre cele trei. Acesta poate fi cauzat de gastrita cu Helicobacter pylori netratata la timp, abuzul de aspirina si alte medicamente care ranesc mucoasa gastrica (cateodata ulcerul poate aparea brusc), fumatul.

Simptomele acestor afectiuni

Pentru ca aceste afectiuni au legatura una cu alta, simptomele sunt comune, difera intensitatea lor:

– arsuri gastrice

– senzatie de voma

– balonare

– dureri in piept si abdominale

Cum se pune diagnosticul?

Diagnosticul este pus de catre medicul gastroenterolog, in urma unei discutii cu pacientul, examinarii fizice si unor analize. Veti primi analize de sange, urocultura, coprocultura, ecografie abdominala, endoscopie digestiva.

Care este tratamentul?

In cazul hiperaciditatii, tratamentul este simplu: schimbarea obiceiurilor alimentare, renuntarea la medicamentele care o provoaca, consumul de alimente si ceaiuri care favorizeaza inhibarea hipersecretiei. In unele cazuri, se pot lua medicamente antiacide.

In cazul gastritei si ulcerului, tratamentul poate include antibiotice pentru eliminarea Helicobacter Pylori (in cazul in care sunt cauzate de aceasta bacterie), medicamente care inhiba pompa de protoni si bineinteles, schimbarea alimentatiei.

Proiector 11 pietre de jad, infrarosii si ioni negativi - pliabilProiectorul cu 11 pietre de jad, raze infrarosii si ioni negativi va poate ajuta sa scapti de aciditate gastrica, gastrita si ulcer gastric

Daca suferiti de una dintre aceste afectiuni si doriti un tratament natural, va recomandam Proiectorul cu 11 pietre de jad, infrarosii si ioni negativi. Datorita actiunii antiinflamatoare a ionilor negativi, mucoasa gastrica va incepe sa se refaca, durerile vor disparea si veti putea sa renuntati la medicamente. Iar miracolul pietrelor de jad nu se opreste aici: nu vor fi eliminate doar simptomele, ci si cauza acestor afectiuni. Insa, trebuie sa ajutati acest aparat printr-o alimentatie sanatoasa. Tot datorita Proiectorului cu 11 pietre, se va realiza si un proces de detoxifere.

Daca vreti sa aflati mai multe detalii despre proiector, o puteti face aici: https://www.casajad.ro/produs/proiector-11-pietre-jad-infrarosii-ioni-negativi/

Va recomandam sa mergeti la medic de la primele simptome, pentru a primi un diagnostic corect si un tratament care sa va ajute sa scapati de disconfort.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.