Blog

Transpiratia este naturala sau o problema? Ai glandele sudoripare blocate?

Transpiratia si glandele sudoripare

Pentru a intelege ce sunt glandele sudoripare si rolul lor in procesul de transpiratie, sa vorbim intai despre piele.

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman si are cateva functii esentiale pentru a ne mentine sanatosi. Iar una dintre aceste functii este transpiratia.

Ce este transpiratia?

Transpiratia este procesul prin care organismul isi regleaza temperatura. In momentul in care ne incalzim (din cauza temperaturii de afara, din cauza ca practicam un sport sau cand avem febra) glandele sudoripare din piele ,,intra in actiune”.
Transpiratia nu este altceva decat un amestec format din apa, proteine si saruri. De aceea, dupa ce transpiram foarte mult, este important sa ne hidratam si sa includem alimente bogate in electroliti, pentru a reface cantitatea de saruri pierdute.

Transpiratia este normala si nu ar trebui sa ne ferim de ea.

In cazul in care un organism este sanatos, transpiratia nu ar trebui sa miroasa urat. Insa, toxinele acumulate in corp, care ies odata cu transpiratia, anumite boli de piele, dezechilibrele hormonale si anumite afectiuni schimba mirosul transpiratiei.

transpiratia si glandele sudoripareAtentie! Antiperspirantele blocheaza blandele sudoripare din zona subratului si nu mai transpiram

Unele dintre cele mai importante glande sudoripare din corp se afla la subrat. Aceasta este o zona foarte sensibila si zona careia incercam zi de zi sa ii ascundem mirosul cu antiperspirante.

Acestea nu fac altceva decat sa blocheze actiunea glandelor sudoripare din zona subratului, lucru care poate avea consecinte nefaste pentru sanatate.

Zona subratului capata un miros urat din cauza transpiratiei si din cauza faptului ca mainile stau lipite de corp si astfel zona nu se aeriseste.

Glande sudoripare exista pe toata pielea, insa transpiratia de pe alte zone nu miroase urat, pentru ca se evapora, nu se creaza un mediu umed si nearisit ca la subrat.

De ce este important sa transpiram?

Este foarte important sa transpiram pentru a ne elibera organismul de toxine. Una dintre functiile pielii este detoxifierea. Daca inhibam glandele sudoripare dintr-o anumita zona (in cazul de fata subratul) vom crea un dezechilibru si foarte multe reactii nocive in lant.

Stiati ca: exista persoane care nu mai transpira de ani de zile din cauza antiperspirantelor extrem de toxice?

Da, exista astfel de persoane si sunt disperate sa gaseasca solutii pentru a transpira din nou. Important este sa intelegem ca solutiile trebuie sa le alegem 100% naturale. Altfel, orice alta asa-zisa „solutie” din farmacii sau de la dermatolog care este bazata pe chimicale extrem de puternice si nocive nu va face decat sa incarce mai mult organismul si sa CREASCA gradul de toxicitate din corp.

Este bine sa transpiram?

Absolut, da! Cine se bucura ca nu mai transpira traieste o mare iluzie, a nu mai transpira inseamna a retine toxine in corp.

Cum putem transpira din nou?

Chiar daca poate o sa va socheze numai gandul ca este bine sa transpirati, nu ar trebui. Este un proces fiziologic normal si atat de important pentru organism.

Iar dupa ani de zile de utilizat antiperspirante cu saruri de aluminiu, nu ar trebui sa va mire ca nu mai puteti transpira si in acelasi timp, nu va mai puteti detoxifia organismul eficient.

Primul pas pe care il puteti face pentru a va regla glandele sudoripare este sa alegeti un deodorant fara aluminiu. In ultima perioada au aparut foarte multe alternative la fel de eficiente, dar care nu contin saruri de aluminiu. Trebuie doar sa il gasiti pe cel care vi se potriveste cel mai bine.

Antiperspirantele fara saruri de aluminiu nu blocheaza glandele sudoripare, ci au anumite ingrediente care permit transpiratiei sa nu prinda miros. De aceea, utilizand un deodorant fara aluminiu, e posibil sa simtiti o umezeala la subrat. Insa, tocmai acea umezeala este un semn ca glandele voastre sudoripare functioneaza perfect.

Cum se pot debloca glandele sudoripare si transpira din nou?

Daca doriti sa va reglati glandele sudoripare intr-un mod natural si sa va detoxifiati, va recomandam Salteaua cu Pietre de Jad si raze infrarosii. Are rezultate imediate!

Saltea de dormit pentru insomnii cu pietre de JAD si infrarosii

Este foarte simplu de utilizat. Este o saltea care se incalzeste, doar stati pe ea (puteti sa si dormiti) si datorita vasodilatatiei si termoterapiei, veti incepe sa transpirati foarte tare si sa eliberati toxinele. Datorita cantitatii mari de transpiratiei, glandele sudoripare, mai ales cele din zona subratelor se vor ,,debloca” si vor elimina toate reziduurile de aluminiu acumulate in ani de zile de folosit deodorante si isi vor relua functiile normale.

Mai multe detalii despre Salteaua cu Pietre de Jad si raze infrarosii puteti citi aici:

👉  https://www.casajad.ro/produs/saltea-dormit-pietre-jad-infrarosii-2/

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.