Blog

Scolioza: ce este si cum o tratam?

Ce este scolioza?

Scolioza este una dintre cele mai intalnite afectiuni ale coloanei vertebrale din ziua de astazi. Predominant sunt afectati copiii si adolescentii, insa poate aparea si la adulti. Aceasta afectiune este determinata si de factori genetici. Astfel, riscul ca un copil sa dezvolte scolioza sunt mai mari daca parintii sau bunicii sufera de scolioza.

Fiziologic, scolioza este o curbare a coloanei vertebrale intr-o parte si poate fi structurata sau nestructurata.
Scolioza nestructurata este o forma mai simpla a scoliozei, pentru ca implica doar curburi ale coloanei si este reversibila. Scolioza structurata implica atat curburi ale coloanei, dar si o rotatie a vertebrelor si este ireversibila.

Care sunt cauzele aparitiei scoliozei?

Scolioza are diverse cauze de aparitie, in functie de tipul ei.

Scolioza nestructurata poate fi cauzata de urmatorii factori declansatori:

  • o durere persistenta sau un spasm muscular
  • o inflamatie cronica sau acuta in organism
  • inegalitatea membrelor inferioare.

Scolioza structurata apare ca urmare a:

  • unor anomalii prezente la nastere (de exemplu spina bifida)
  • unor afectiuni musculare sau nervoase-traumatisme
  • unor infectii
  • unor tumori.

La adulti, scolioza poate aparea ca urmare a proceselor degenerative determinate de imbatranire.

Cum se pune diagnosticul?

ScoliozaAnumite simptome se pot vedea inca din copilarie sau adolescent si ar trebui sa urgenteze consultul la un medic specialist. Simptomele nu sunt foarte concludente, pentru ca de obicei scolioza nu da dureri de spate, decat in stadiile avansate.

In faza incipienta, se pot observa schimbari de postura cum ar fi un umar sau un sold mai sus decat celalalt, un omoplat mai proeminent si altele.

Diagnosticul se pune de catre un medic specialist, dupa examinarea fizica a pacientului si dupa efectuarea unei radiografii care va evidentia gradul de curbura a coloanei, dar si alte modificari ale coloanei vertebrale.

Ce se poate face pentru a o preveni?

Avand in vedere ca nu exista o singura cauza a declansarii scoliozei, preventia este strict legata de un stil de viata cat mai activ si sanatos. Cauzele congenitale ale scoliozei nu pot fi prevenite, insa poate fi stopata evolutia scoliozei chiar si cand nu se stie despre existenta ei prin efectuarea a macar 30 de minute de exercitii fizice pe zi, pastrarea unei greutati normale, mentinerea unei pozitii drepte, atat in timpul mersului, in timp ce se sta la birou si in timpul somnului.

Cum se poate trata scolioza?

Tratamentul scoliozei este conditionat de varsta pacientului si de gradul de curbura a coloanei. In cazul curburilor de pana la 25 de grade, se va inlatura factorul declansator, daca exista unul (cum ar fi o inflamatie) si se vor efectua exercitii fizice speciale pentru a intari musculatura spatelui si a ajuta coloana sa revina la o pozitie normala.

In cazul curburilor de peste 25 de grade se va utiliza un corset medicinal pentru a impiedica curbura coloanei sa se accentueze si de asemenea, pentru a ajuta la indreptarea coloanei. Iar la curburi de peste 50 de grade, singura solutie este interventia chirurgicala, care va avea drept scop indreptarea coloanei si prevenirea curbarii ei in viitor.

Trebuie sa stiti ca o deviere de 10 grade este considerata normala si nu necesita tratament, doar monitorizare la anumite intervale de timp, pentru a vedea evolutia ei.

Patul de Masaj CASA JAD poate realinia vertebrele si corecta scolioza

scolioza pat masaj jadPe langa aceste metode de tratament, puteti obtine rezultate foarte bune si cu ajutorul masajului realizat de Patul cu Pietre de JAD si Infrarosii, mai exact de programul de stimulare profunda, in cazul in care nu aveti nevoie de interventie chirurgicala.

Pietrele de Jad sunt aliniate de-a lungul coloanei si cuprind curburile anatomice, astfel incat prin masaj, coloana este ghidata catre o pozitie normala. De asemenea, eventualele inflamatii ale muschilor din jurul coloanei sunt eliminate, astfel incat si durerile dispar.

Practic, prin masajul efectuat, Patul cu Pietre de Jad si Infrarosii realiniaza vertebrele, astfel incat scolioza sa nu mai poata evolua si se obtine chiar si o indreptare considerabila a coloanei.

Mai multe detalii despre Patul de masaj cu Pietre de Jad si Infrarosii puteti afla aici: https://www.casajad.ro/produs/pat-masaj-pietre-jad-standard/

Va dorim multa sanatate si nu lasati problemele coloanei sa se agraveze!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.