Tinitus: cauza, simptome, manifestari si cum il putem trata

tinitus

Tinitus: Ce este tinitusul si ce simptome are?

Tinitus este reprezentat de zgomotul care apare in urechi fara sa existe o sursa externa a lui. Zgomotul poate fi tiuit, tarait, fluieratura, suieratura si asa mai departe. In cele mai multe cazuri, tinitusul nu este produs de o afectiune grava, insa exista si cazuri cand poate reprezenta un semnal de alarma pentru o boala. In functie de cauza lui, netratat, tinitusul poate duce la pierderea auzului.

Tinitus: Care sunt cauzele aparitiei tinitusului?

Tinitusul poate fi provocat de:

– expunerea prelungita si repetata la zgomote puternice

– o infectie auriculara

– un corp strain in ureche

– anumite alergii

– hipertensiune arteriala si hipotensiune arteriala

– anemie

– consumul de alcool, cafea si unele medicamente

– acumularea de lichid la nivelul urechii interne

– neuromul acustic

– dopuri de cerum

– otoscleroza .

tinitusTinitus : Care sunt simptomele tinitusului?

Cel mai evident simptom este zgomotul care se formeaza in ureche. In functie de cauza tinitusului, mai pot aparea urmatoarele simptome: ameteala, senzatia de ,,ureche plina”, durere de ureche, febra, durere de cap, scurgeri din ureche, edem, roseata si caldura locala.

Cum se pune diagnosticul in caz de tinitus?

Medicul specialist o sa va examineze urechea pentru a vedea daca exista dopuri de ceara sau corpuri straine care blocheaza canalul auditiv, de asemenea o sa verifice si starea timpanului, iar apoi in functie de acest examen fizic se poate face o audiograma, un RMN sau un CT pentru a descoperi cauza exacta a tinitusului.

Tratamentul in caz de tinitus

Tinitusul poate fi tratat doar daca se trateaza cauza. Spre exemplu, daca este provocat de zgomote, incercati sa purtati casti sau dopuri de urechi la locul de munca, daca este provocat de o infectie, va disparea dupa ce infectia va fi tratata. Este important sa se gaseasca si sa se trateze cauza, pentru ca tinitusul este un simptom si nu o afectiune.

Proiectorul cu 11 pietre de jad poate ajuta pacientii cu tinitusproiector pietre jad infrarosii ioni negativi

In caz ca suferiti de tinitus si vreti sa il tratati natural, va recomandam Proiectorul cu 11 pietre de jad, raze infrarosii si ioni negativi.

Acesta ajuta in cazul in care tinitusul este cauzat de tensiune arteriala, pentru ca regleaza tensiunea sau de o anomalie a vaselor de sange de la nivelul urechii.

Cum functioneaza aparatul cu 11 pietre de jad, infrarosii si ioni negative pentru tinitus?

Datorita proprietatilor antiinflamatoare ale ionilor negativi, inflamatiile si infectiile de la nivelul urechii vor fi tratate, iar in cazul in care exista lichid la nivelul urechii, acesta va fi absorbit.

Daca vreti sa aflati mai multe despre proiector, puteti citi aici: https://www.casajad.ro/produs/proiector-11-pietre-jad-infrarosii-ioni-negativi/

Va recomandam sa va prezentati la medic inca de la primele simptome, astfel incat sa primiti un diagnostic corect si sa evitati agravarea afectiunilor!

 

 


Citeste si despre :

Torticolis: ce este si cum il putem trata?

Varicele: ce sunt si cum le putem trata?

 


Check our Latest products!

Insomnii / Solutii pentru un Somn Odihnitor

Saltea cu pietre de turmalina si infrarosii 1 persoana 80 x 200 cm

5.415 lei7.795 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.