Afla mai multe despre Razele infrarosii sau Razele Termice

Cea mai cunoscuta sursa de caldura cu raze infrarosii este Soarele.
Razele solare infrarosii parcurg o distanta mare in spatiu cu pierderi minime de energie. Atunci cind in calea razelor apare o suprafata, energia lor este absorbita si se transforma in caldura.

Radiatiile infrarosii sunt o parte din razele soarelui. Razele Infrarosii  se propaga in spatiu cu viteza luminii, furnizand energie.

Razele emise de soare, numite si radiatii globale, se divizeaza in

  1. raze ultraviolete,
  2. lumina vizibila (lumina rosie) si
  3. raze infrarosii  sau raze termice (infra = sub in latina, infrarosii – raze invizibile cu ochiul liber).

    Razele infrarosii sunt de fapt caldura pe care o simtim atunci cand razele Soarelui ne ating pielea. De aceea se mai numesc si raze termice, iar terapia cu raze infrarosii se mai numeste termoterapie. 

Soarele nu este singurul generator de radiatii infrarosii, ci toate obiectele calde – cele aflate peste temperatura de 0 absolut – emit radiatii infrarosii. Cu cat un obiect este mai cald cu atat emite mai multa energie sub forma de radiatii infrarosii.

Stiati ca….organismul uman emite raze infrarosii? Chiar si corpul omenesc emite radiatiii infrarosii in lungimea de unda 8-11µm.

Soarele este sursa principala a acestei energii radiante de care avem parte in fiecare zi. Infrarosiile sunt partea invizibila a razelor soarelui.

Stiati ca….In ceea ce priveste razele infrarosii, nu exista nici o deosebire intre razele care vin de la soare si cele generate artificial ? Medicina se foloseste de infrarosii de multi ani, in tratarea intinderilor, durerilor de articulatii, infectiilor sinusurilor, afectiunilor ovariene.

Razele infrarosii ajuta in procesul de vindecare prin cresterea numarului de celule albe din sange. Mai multe celule albe inseamna imunitate mai mare. Imunitate mai mare inseamna sanatate.

Efectul de sauna (procesul benefic de transpiratie)

Corpul depoziteaza in decursul vietii substante nocive, metale grele si grasimi, sub straturile inferioare de piele, pe care nu le poate elimina pe cale naturala. Razele infrarosii patrund cativa centrimetri in corp. Sub efectul acestei calduri patrunzatoare, se activeaza procesul de transpiratie din interiorul corpului, ceea ce inseamna ca substantele nocive sunt pur si simplu impinse din corp o data cu transpiratia, prin pori.
In timp ce se presupune ca la o sauna obisnuita, transpiratia consta in mare parte din apa, si doar maximum 15% grasimi si alte toxine, sub influenta infrarosiilor, aproximativ 25% din transpiratie sunt grasimi, metale grele si substante nocive.

Caracteristicile undelor infrarosii tin de faptul ca genereaza in mod natural caldura facand ca moleculele corpului sa vibreze rapid unele impotriva celorlalte si spre deosebire de lumina vizibila, razele infrarosii penetreaza adanc pielea si tesuturile. Este o forma de energie care incalzeste obiectele in mod direct prin conversie fara a incalzi aerul dintre razele infrarosii si obiect.


Beneficiile terapiei CASA JAD

Beneficiile terapiei cu caldura (termoterapie / termomasaj)  sunt imediate :

1. Circulatia sangelui este accelerata prin caldura. Vasele de sange se dilata;  (Vezi foto: ce se intampla dupa utilizarea tehnologiei cu raze infrarosii – sangele este irigat in tot corpul) ->> sindromul mainilor si picioarelor reci dispare, imbunatatiri in cazuri de ateroscleroza, reechilibrarea hipertensiunii, reducerea colesterolului.

 

2. Detoxifiere: toxinele si reziduurile acumulate se dizolva si sunt eliminate pentru a debloca sistemul circulator ;

3 in plus, temperatura inalta faciliteaza generarea de noi celule albe. Cu cat mai multe celule albe in sange, cu atat sistemul imunitar este mai puternic.

Efectele se vor simti de la prima sedinta de termomasaj, iar primul efect va fi:

4. un somn linistit si profund.

Combinat cu minunile pe care le face apa, termomasajul este un adevarat detoxifiant:

De aceea, va recomandam sa beti cat mai multa apa inainte de a face sedinta de termomasaj cu aparatele cu pietre de jad CASA JAD.
Motivul este simplu: avand apa in stomac, datorita razelor infrarosii care reprezinta un tip de caldura aparte, cu actiune in profunzime, apa se incalzeste si veti reusi sa faceti o detoxifiere profunda.

Legat de beneficiile pe care le ofera terapia cu caldura (raze infrarosii), atunci cand suntem pe patul de masaj automat cu jad care face elongare mecanica a coloanei vertebrale si alinierea vertebrelor la forma lor naturala,

in primul rand, muschii si tendoanele din coloana se relaxeaza datorita caldurii (in general muschii sunt rigizi, tari, de aceea putem intepeni sau avem dureri la o miscare brusca sau la intinderi), permitand vertebrelor sa se alinieze usor si treptat la forma lor normala.

In al doilea rand, stimuleaza meridianele importante din si de-a lungul coloanei, producand impulsuri puternice asupra retelei extinse de fibre nervoase. Efecte : se energizeaza fiecare sistem si organ din corp.In al treilea rand: Curatare / Detoxifiere. De-a lungul anilor, pe peretii colonului (intestinului gros), reziduurile acumulate ajung sa acopere peretii colonului sub forma de zgura (pietrificata). Razele infrarosii, conduse in corp prin piatra de jad, fac posibila o curatare si mai profunda peretii colonului tocmai datorita apei fierbinti. Este evident ca o apa fierbinte curata mult mai bine decat apa rece.

Spectrul complet al luminii solare consta in raze vizibile si invizibile.
Razele vizibile sunt : rosu, orange, galben, verde, indigo, albastru si violet in culori, cunoscut ca si culorile curcubeului. Razele invizibile sunt ultravioletele UV, X, Gamma, Cosmice, undele lungi, undele medii, undele scurte, microunde si infrarosii.
Undele electromagnetice intre lumina vizibila si microunde sunt numite unde infrarosii.

Lungimea de unda a razelor infrarosii variaza intre 0,76 si 1000 microni.

Intre 0,76 si 1,5 microni se numesc raze infrarosii apropiate (de suprafata), intre 1,5 si 4 microni sunt razele infrarosii medii iar intre 4 si 1000 microni se numesc raze infrarosii indepartate (de profunzime).
Terapia cu infrarosii CASA JAD utilizeaza raze infrarosii de profunzime.

Cand aceste raze au caracteristicile listate urmatoare, sunt numite Unde Infrarosii Intunecate.

—     Radiatie : Razele Infrarosii radiaza sau imprastie de la o sursa localizata.

—     Penetrare : Spre deosebire de lumina vizibila, razele infrarosii pot sa penetreze in adancime pielea si tesuturile invecinate pana la 3-3,7 cm.

—     Rezonanta : Razele Infrarosii genereaza in mod natural caldura determinand moleculele corpului sa vibreze rapid unele contra celorlalte. (sursa: http://plasma-termica.ro)