Terapia cu pietre de jad si infrarosii CASA JAD combina principii binecunoscute de Medicina Traditionala Chineza, precum acupresiune, presopunctura, reflexoterapie, moxibustie, masaj.
„Istoria masajului chinezesc ne invata ca practicarea lui, veche de cel putin 5000 de ani (ca si Medicina Traditionala Chineza), a fost rafinata, sistematizata si perfectionata de-a lungul mileniilor. indelungata aplicare clinica a acestei metode de tratament, precum si documentatia stiintifica extraordinar de bogata, adunata si pastrata in traditia medicala chinezeasca, ofera o imagine foarte limpede, care ne clarifica posibilele sale aplicatii, precum si eficienta de care da dovada.
Potrivit teoriei medicale chinezesti (MTC), sanatatea fiecarui individ este rezultatul echilibrului energetic intre Yin si Yang, intre energia vitala si sange, intre organe si viscere; acesta se obtine cu ajutorul sistemului de meridiane principale si secundare, care conecteaza interiorul de natura Yin, unde se gasesc organele si viscerele, cu exteriorul de natura Yang.
Sistemul de meridiane principale si secundare constituie reteaua energetica ce leaga diferitele parti ale corpului nostru, conform medicinei traditionale chineze.
Conform medicinei traditionale chineze, boala este deci un dezechilibru la nivelul energiei intre diferitele parti ale organismului nostru si/sau intre intregul organism si mediul inconjurator
Cauzele bolii sunt impartite in trei mari grupuri, conform triadei cer-om-pamant: cauze cosmice ale bolii, care apartin cerului (energii cosmopatogene: frig, vant, umiditate, care pot patrunde in organism), cauze psihice apartinand omului (mania, frica, tristetea, care altereaza circulatia energetica a organismului), cauze de natura alimentara, proprii pamantului (alimentatie insuficienta sau in exces, dezechilibrul gusturilor alimentelor etc). in cadrul patogeniei trebuie sa cuprindem si o alta categorie de cauze, ce nu pot fi definite nici ca interne, nici ca externe, ce cuprinde: traumatismele, cauzele congenitale, infectiile. De orice natura ar fi cauzele bolii, aceasta se manifesta de fiecare data ca un dezechilibru generalizat sau localizat intre Yin si Yang, intre energie si sange.
Masajul, actionand la nivelul suprafetei cutanate, este capabil sa trateze in mod direct zona afectata periferic (probleme musculare, ale ligamentelor, articulatorii sau la nivelul sistemului osos), dar, prin intermediul legaturilor existente intre piele, punctele de acupunctura si sistemul de meridiane, poate actiona si asupra organelor interne, reechilibrand astfel energia si sangele, Yin-ul si Yang-ul. in acest mod putem actiona de la periferie pentru a restabili echilibrul energetic global al organismului. Aceste legaturi intre interior si exterior justifica o eventuala prescriere a masajului in cazul insomniei, cefaleei, neurasteniei, durerilor gastrice insotite de varsaturi, paraliziei osului iac, al colitei diareice, prescriere ce nu si-ar gasi altminteri o explicatie plauzibila.
Exista numeroase studii care confirma ceea ce am afirmat pana acum si care confirma eficienta medicinei traditionale chineze.” (sursa: „Masajul chinezesc. TIpuri de masaj si terapii” de Lucio Sotte, Editura Antet, 2004)
„Americanii se afla doar pe locul 43 in lume din punct de vedere al duratei vietii. Acest lucru este complet nepotrivit cu prosperitatea lor. Intr-adevar acest popor este in miezul unei crize a sistemului medical, care face din ce in ce mai multa lume sa-si puna intrebari legate de industria sanatatii. De ce se cheltuiesc atatia bani annual pentru ingrjiri medicale? Cat de mult are de-a face sistemul medical cu sanatatea? Este acest sistem proactiv sau reactiv? Vindecarea eficienta trebuie sa vizeze cauza unei boli si sa o inlature sau sa inlature doar simptomele?
Sistemul chinez de ingrijire naturala a sanatatii este deosebit prin faptul ca e natural, preventiv, cauta radacinile problemelor, este holistic si se bazeaza pe increderea in sine. „
Secretul Medicinei Chineze, AUTOR: Henry B. Lin, Editura Polirom
Pentru a putea oferi un tablou complet al indicatiilor masajului chinezesc, va oferim o lista de maladii pentru care este indicat; ele vor fi impartite in: patologii medicale, chirurgicale, obstetrico-ginecologice, pediatrice, oftalmologice si otorinolaringologice.
Patologii medicale:
- cefalee -ameteli
- neurastenie
- raceli sau boli cauzate de acestea
- stari de somnolenta sau somn in exces
- dureri gastrice
- ptoza gastrica
- hipertensiune
- sindroame ale depresiei -diabet -diaree
- constipatie -enurezis
- polutii nocturne
- incontinenta
- hernie
- obezitate
Patologii de interes chirurgical:
- dureri lombare acute sau cronice
- dureri intercostale
- dureri cervicale
- periartrita scapulo-humerata
- afectiuni ale vertebrelor cervicale -reumatism
- spondiloza si spondilita
- entorse la nivelul articulatiilor -contuzii
- hemiplegie si/sau hemipareza
- paralizie faciala
- urmari ale fracturilor
- sechele ale traumatismelor craniene
- urmari ale contuziilor
Maladii ginecologice:
- dureri menstruale
- lipsa menstruatiei (amenoree)
- leucoree
- menstruatii neregulate
- sindroame ale menopauzei
- mastita
- sterilitate
Maladii pediatrice:
- Varsaturi
- tuse convulsiva
- malnutritie
- dizenterie
- diaree
- enurezis
- subdezvoltare fizica si/sau psihica
- Patologii de interes oftalmologie si otorinolahngobgic:
- forme usoare de miopie
- tiuitul urechilor (acufene) -urcior
- conjunctivita
(sursa: „Masajul chinezesc. TIpuri de masaj si terapii” de Lucio Sotte, Editura Antet, 2004)