Ce este piatra de jad?

Jadul este un tip de mineral natural cu o istorie indelungata in China caci mineralele sunt cea mai caracteristica componenta a medicinei traditionale chineze. Practicienii medicinei traditionale chineze cred ca jadul te poate proteja impotriva relelor, te mentine tanar si frumos si te calmeaza. Jadul aduce bucurie si longevitate daca e purtat des sau folosit.

piatra autentica jad

ATENTIE LA CONTRAFACERI !

Produsele CASA JAD sunt produse cu CERTIFICAT de AUTENTICITATE pentru pietrele de jad. Produsele CASA JAD folosesc PIATRA DE JAD CRUDA, NATURALA, FINISATA pentru ca dvs. sa va bucurati de veritabile efecte pentru sanatate.

Pe piata pot exista produse cu asa-zise pietre de jad realizate din pulbere de jad, din praf de jad, de acolo si culoarea uniforma.

Solicitati asadar certificat de autenticitate al pietrelor de jad atunci cand doriti sa achizitionati produse cu jad.

Cateva sfaturi pentru a depista piatra de jad cruda si a deosebi piatra reala de sferele formate din pulbere sau praf de jad, in amestec cu ceramica :
– piatra este extrem de rece atunci cand aparatul nu functioneaza
– atunci cand este incalzita, are „autonomie” : mentine temperatura mai mult timp fara a fi necesara o sursa de incalzire electrica
–  piatra prezinta asa-zise „imperfectiuni” : veti putea vedea nervuri, vinisoare de culoare distincte, structura, veti observa o consistenta laptoasa a pietrei la interior, culoarea nu este uniforma, chiar si diverse nuante in aceeasi piatra
– solicitati certificat de autenticitate al pietrelor, intrebati despre provenienta pietrei de jad

 

Despre JAD

Jadul este inconjurat de mit. Datorita frumusetii sale aparte si multitudinilor de forme si culori, jadul a exercitat o atractie deosebita asupra umanitatii de mii de ani.

Fascinatia pentru jad

Aceasta piatra, cu un luciu discret, dar laptos, care apare de cele mai multe ori in nuante deosebite de verde, dar si alb, gri, galben, portocaliu si tonuri delicate de violet, a fost cunoscuta omului de peste 7000 de ani. Acum mai bine de 5000 de ani, jadul era cunoscut in China drept “yu” sau “piatra regala”. In istoria culturii si artei marelui Imperiu Chinezesc, jadul a avut intotdeauna o semnificatie speciala, comparabila cu aceea a aurului si a diamantelor in Vest.
China folosea jadul nu doar pentru obiecte de arta si figuri de cult, ci si pentru crearea de “costume funerare din jad” pentru cei mai inalti membri ai familiei imperiale.
Astazi, jadul este in continuare vazut ca un simbol al binelui, frumusetii si valorii. Daca faci o vizita la piata de jad din Hong Kong sau din Rangoon sau poate la una din licitatiile de jad din Hong Kong organizate de Christie’s, iti poti usor da seama de importanta acestei pietre semipretioase pentru locuitorii Asiei.
Atat jadeitul cat si nefritul prezinta venisoare de culoare, pete si fasii la interior, desi acestea nu sunt intotdeauna privite drept defecte. Din contra, multe dintre aceste “modele” sunt considerate extrem de valoroase.

Calitatile pietrei de jad

1. Sanatate curata / Compozitia sa chimica

Conform masuratorilor stiintifice moderne, jadul in sine contine o arie larga de elemente (silicati de minerale) precum zinc, fier, cupru, magneziu, cobalt, selenium, titan, calciu, potasiu, sodiu etc. Efectele sale extraordinare au fost recunoscute pe arie larga. In termeni farmacologici, mineralele naturale pot complementa si absoarbe elementele de care ai nevoie sau elibera pe cele in exces, mentinandu-te sanatos daca le porti pentru o perioada lunga de timp.

2. Inmagazineaza doua temperaturi

Piatra de jad are o particularitate deosebita: ea poate inmagazina atat caldura, cat si frigul (rece) la fel de bine. Astfel, piatra de jad poarta doua temperaturi si are o flexibilitate deosebita in tratamentele de sanatate pentru ca ea poate aduce corpului o sursa de caldura (ex. Tratand sindromul mainilor si picioarelor reci printr-o circulatie sangvina mult imbunatatita) sau poate trage din corp acea sursa de caldura (ex. inflamatiile, entorsele care sunt o sursa de caldura etc)

3. Un foarte bun conductor al razelor infrarosii

Aparatele de termomasaj CASA JAD utilizeaza piatra de jad deoarece aceasta faciliteaza transferul de raze infrarosii si efectul de rezonanta cu corpul nostru.

4. Are o vibratie blanda, este ideala pentru relaxare si impotriva insomniilor.

Piatra de jad este cea mai prietenoasa piatra semipretioasa cu corpul uman.
De mii de ani, piatra de jad este folosita in China pentru sanatate si longevitate. Din vechime, piatra de jad a fost considerata piatra protectiei, avand abilitatea de a balansa Yn si Yang.