Ce sunt ionii negativi?

Ionii negativi sunt molecule inodore, fara gust si invizibile, care produc reactii biochimice. In principiu, aceste reactii biochimice ajuta la calmarea durerilor si la cresterea potentialului de rezistenta impotriva infectiilor.

In atmosfera, si mai ales la munte, sunt prezente asa-numitele “vitamine ale aerului”, care lipsesc din locuintele noastre. Aceste “vitamine” nu sunt altceva decat aeroioni negativi, lipsiti de gust si miros, cu efecte binefacatoare asupra organismului.

In natura exista ioni pozitivi si ioni negativi. In mod normal ionii pozitivi si negativi sunt ca numar de valori sensibili egale, cu o mica marja in plus pentru ionii pozitivi.

Totusi in unele regiuni (la munte, la malul marii, langa cascade de apa) unde apa se afla intr-o continua miscare proportia se schimba devenind 2000 ioni negativi fata de 1000 ioni pozitivi pe cm3. Toate se datoreaza naturii, acele de brad si ferigile emitand cantitati mari de ioni negativi.

Marile aglomerari urbane si industriale sunt din pacate cel mai nociv sistem pentru ca sunt incarcate cu ioni pozitivi. Gazele de esapament, smogul industrial, reziduurile de anvelope, fumul de tigara, cenusa, toate distrug ionii negativi fie neutralizându-i, fie incarcându-i chiar pozitiv.

In interiorul blocurilor moderne cu peretii de ciment si fier se formeaza adevarate custi electromagnetice, care absorb sarcinile negative, lucru facut si de surse de apa, de aer conditionat.
Sarcina electrostatica pozitiva a produselor din materiale plastice omniprezente completeaza acest tablou trist pentru ionii care nu depasesc 100/cmc in orice incapere fata de valoarea uzuala de 1000 sau benefica de 2000.

Functiile ionilor negativi pentru sanatate

Ionii negativi sunt benefici organismului datorita multiplelor efecte pozitive.
Ionii negativi stimuleaza si armonizeaza majoritatea proceselor vitale, dar si pe cele din sfera psihicului si a emotionalului.
Alte efecte ale ionilor sunt:

  • cresterea capacitatii de concentrare si vigilenta
  • micsorarea tendintei de raceala prin imbunatatirea sistemului imunitar,
  • alinarea durerii de cap si a iritatiilor cailor respiratorii si a nasului.

Ioni negativi versus Ioni pozitivi / Munte versus Bucuresti

In urma studiilor s-a dovedit o mai mica prezenta a ionilor negativi in zonele urbane decat in restul zonelor (s-a demonstrat stiintific ca in zonele de munte, concentratia de ioni negativi creste pana la 5000 ioni negativi pe centimetrul cub, in timp ce in Bucuresti, concentratia este de numai 100-250 ioni negativi pe centimetrul cub, adica de circa 40 de ori mai mica, iar la ses atinge 400 ioni negativi pe centimetrul cub.
Ionii negativi reduc nevroza si anxietatea, maresc apetitul si setea, cresc stimulii sexuali.

De exemplu, in urma unui experiment cu generatoare de ioni negativi intr-o gradinita s-a constatat ca a crescut puterea de concentrare a tuturor copiilor, cei hiperactivi au devenit mai calmi, iar senzatia de oboseala s-a diminuat in cazul, tuturor subiectilor.
Din punct de vedere fizic se amelioreaza alergiile, sinuzitele, astmul bronsic, migrenele, arsurile si durerile postoperatorii.