Blog

Apa imbogatita cu Hidrogen – Beneficiile consumului ei

apa imbogatita cu hidrogen

Apa imbogatita cu hidrogen, apa alcalina, apa de la reteaua publica, apa imbuteliata in PETuri… Avem atat de multe optiuni in ceea ce priveste consumul de apa dar nu ne-am simtit niciodata mai derutati ca acum in alegerea sursei de apa potrivite.

In ultimii ani, au inceput sa fie cunoscute si in Romania diverse tipuri de ape care promit rezultate foarte bune in tratarea sau tinerea sub control a unor afectiuni sau chiar in prevenirea acestora. Avand in vedere ca apa din sistemul public nu este pe gustul tuturor, iar de cele mai multe ori, ajunge la consumatorul final cu impuritati, din cauza sistemului invechit de tevi, cele mai multe persoane se intreaba ce apa sa consume.

Una dintre cele mai populare, indragite si cu rezultate exceptionale ape este Apa imbogatita cu Hidrogen. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta de ce Apa imbogatita cu Hidrogen este cea mai buna solutie si cum te poti bucura de aceasta chiar in confortul casei tale.

Ce este Apa imbogatita cu Hidrogen?

Asa cum ii spune si numele, este o apa in care s-a adaugat o anumita cantitate de Hidrogen, cu scopul de a o face ideala pentru consum si pentru a-i conferi beneficii in ceea ce priveste preventia sau tratarea anumitor afectiuni. Hidrogenul poate fi adaugat in apa cu ajutorul unui aparat special, asa cum vei afla in acest articol.

Beneficiile Hidrogenului

Stiai ca Hidrogenul este cel mai mic si totodata cel mai usor element din tabelul periodic? Conform unui studiu din 2012, din jurnalul Medical Gas Research, hidrogenul are capacitatea de a se strecura in mitocondrii pana la nucleu, unde este stocat ADN-ul. In timpul acestui proces, Hidrogenul reduce radicalii liber. Ce sunt acestia? Molecule care provoca inflamatii, imbatranire si chiar si boli precum cancerul. Hidrogenul ajunge in mitocondrie atunci cand este ingerat.

Beneficii notabile ale hidrogenului sunt:

  • capacitate antioxidanta foarte puternica (de 176 de ori mai mare decat a Vitaminei C,
  • consumul a 1,5 litri de apa cu hidrogen pe zi are efectul antioxidant al 756 banane sau 516 mere
  • singurul element cu o capacitate de penetrare a celului atat de puternica, incat poate trece prin molecula apei si a uleiului.

Importanta Hidrogenului ca antioxidant

Este bine sa consumi Apa imbogatita cu Hidrogen in primul rand datorita efectului puternic antioxidant. Hidrogenul ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si prin urmare, la reducerea stresului oxidativ.

Stresul oxidativ este cunoscut ca fiind una dintre cauzele principale ale bolilor cronice si a imbatranirii premature. Stilul de viata, mediul in care traiesti, poluarea, stresul, alimentatia, toate contribuie la stresul oxidativ.

Datorita faptului ca este cel mai mic element din Univers, Hidrogenul patrunde chiar si in neuroni si in nucleii celulelor; astfel acesta ajuta la eliminarea radicalilor liberi.

In anul 1966, in Japonia, a fost acceptat si autorizat consumul de Apa imbogatita cu Hidrogen, datorita beneficiilor pentru sanatate. Astfel, oamenii au inceput sa cumpere echipamente casnice pentru producerea acesteia. Anul 1994 aduce o schimbare majora, deoarece pentru a incuraja consumul de apa hidrogenata, a fost infiintata Fundatia Functional Waters.

Stiai ca in Japonia se vand sticle de Apa hidrogenata in orice magazin alimentar? Fiecare sticla are o anumita eticheta, iar nivelul antioxidant al apei este masurat in milivolti.

Un alt lucru important de mentionat este faptul ca oxidarea este imposibila in apa cu hidrogen. S-au facut teste prin care fierul scufundat in apa cu hidrogen nu a ruginit; in timp ce asa cum stii deja, in apa obisnuita rugineste. Avand in vedere ca organismul uman este format din minim 70% apa, probabil iti dai seama de ce este atat de important sa consumi Apa imbogatita cu hidrogen.

Hidrogenul este cel mai puternic element antioxidant, datorita dimensiunii sale. Fiind atat de mic, poate traversa cu usurinta bariera hematoencefalica, pentru a ajunge la creier, unde vindeca neuronii.

Apa cu hidrogen este o apa ionizata, care se regrupeaza, avand sase molecule (apa hexagonala). Apa obisnuita are de la 12 pana la 14 molecule. Deoarece aceasta apa hexagonala formeaza o legatura ionica foarte puternica impreuna cu hidrogenul, cand celulele sunt hidratate, vor beneficia si de efectul antioxidant.

pH-ul apei

Specialistii au demonstrat faptul ca oxidarea este principala cauza a acidifierii. Astfel, apa obisnuita va permite oxidarea, pe cand Apa bogata in Hidrogen nu. Aceasta din urma evita fenomentul de oxidare, iar pH-ul este de la 7 pana la 7,5, asemanator cu al sangelui uman. Apa bogata in Hidrogen este slab mineralizata; se poate compara cu o apa alcalina, insa nu este la fel.

De retinut faptul ca Apa bogata in Hidrogen nu este apa alcalina. Apa alcalina are o concentratie mare in minerale si un pH de peste 8,5. Desi este benefica, avand in vedere ca neutralizeaza acizii din organism, nu poate ajunge la adevarata cauza a problemelor, respectiv oxidarea.

Apa alcalina nu este recomandata deoarece mineralele prezente in continutul ei nu sunt organice si s-a demonstrat faptul ca o cantitate excesiva de minerale nu este recomandata pe termen lung.

Apa imbogatita cu Hidrogen la tine acasa

Avand in vedere toate beneficiile Apei imbogatite cu Hidrogen, probabil te intrebi cum te poti bucura de aceasta. Pentru a consuma o apa cu un puternic efect antioxidant, iti recomandam un Aparat de Filtrat si Hidrogenat Apa. Acesta va produce ,,apa vie” si este bazat pe o tehnologie revolutionara care imbogateste apa cu Hidrogen si minerale.

Vei observa beneficii imediat cum vei incepe sa utilizezi apa si nu vei mai dori sa consumi altceva. Aparatul se poate conecta la robinet, nu este nevoie sa cumperi apa separat, decat daca apa din zona ta nu este potabila.

Daca ai mai multe intrebari in legatura cu Apa imbogatita cu Hidrogen si despre Aparatul de Filtrat si Hidrogenat apa, nu ezita sa ne contactezi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.