Blog

Diabetul zaharat de tip 1: cauze, simptome | Studiu de caz: scaderea glicemiei dupa cateva sedinte de masaj pe Patul cu Pietre de JAD

Diabetul zaharat de tip 1 reprezinta aproximativ 10% din numarul total de cazuri de diabet din intreaga lume. Spre deosebire de Diabetul tip 2, care in anumite cazuri poate fi reversibil, in cazul Diabetului de tip 1, pacientii pot doar tine sub control afectiunea. Astfel incat sa poata trai o viata calitativa si longeviva. Cu tratamentul adecvat, persoanele care sufera de diabet de tip 1 se pot bucura de viata. Iar daca apeleaza si la terapii alternative, rezultatele sunt exceptionale. In continuare, iti vom prezenta informatii generale despre Diabetul zaharat de tip 1. Si, de asemenea, iti vom aduce in atentie un caz fericit al unei cliente CASA JAD, doamna Cristina G., care a reusit sa isi micsoreze valorile glicemiei si sa rareasca injectiile cu insulina, multumita masajului pe Patul cu role de Jad si raze infrarosii.

Ce este Diabetul zaharat de tip 1?

Diabetul zaharat de tip 1, cunoscut si sub denumirea de Diabet cu debut juvenil, Diabet zaharat insulino-dependent sau Diabet mellitus de tip 1 este o afectiune pe viata, care netratata la timp poate cauza numeroase probleme de sanatate. In cazul Diabetului zaharat de tip 1, glicemia creste din cauza productiei insuficiente de insulina.

Se cunoaste drept caracteristica a Diabetului zaharat de tip 1 o distrugere a peste 90% din celulele pancreatice. Astfel, productia de insulina lipseste sau este intr-o cantitate mult prea mica. Din totalul cazurilor de diabet, incluzand si diabetul de tip 2, aproximativ 10% sunt cele de tip 1, iar la majoritatea persoanelor se declanseaza inainte de varsta de 30 de ani.

Care sunt cauzele aparitiei Diabetului Zaharat de tip 1?

Din nefericire, nu se cunoaste o cauza exacta a declansarii Diabetului zaharat de tip 1. Se iau in calcul posibile cauze:

  • o infectie virala, in urma careia sistemul imunitar ataca din greseala celulele beta din pancreas, responsabile de producerea insulinei;
  • anumiti factori de mediu;
  • factori nutritionali.

In ceea ce priveste factorii de risc pentru declansarea Diabetului Zaharat de tip 1, acestia sunt:

  • istoricul familial (rude apropiate diagnosticate cu diabet);
  • anumiti factori genetici;
  • varsta (desi se poate dezvolta la orice varsta, s-a constatat ca Diabetul de tip 1 se declanseaza in special in copilarie);

expunerea constanta la virusuri, chiar si la cele considerate banale, cum ar fi virusul de raceala

Cum se pune diagnosticul de Diabet Zaharat?

Diagnosticarea Diabetului Zaharat de tip 1 se poate face in urmatoarele patru moduri:

  • prin confirmarea existentei simptomelor de diabet; corelarea acestora cu o glicemie mai mare sau egala cu 200mg/dl, oricand in timpul zilei;
  • daca glicemia pe nemancate, dimineata este mai mare sau egala cu 126mg/dl;
  • daca glicemia pe nemancate, dimineata este mai mica de 126mg/dl, se va face destul de toleranta la glucoza, care consta in prelevarea sangelui pentru glicemie, ingerarea a 75 g de glucoza si testarea glicemiei peste 2 ore; daca glicemia va fi mai mica de 126 mg/dl, se va repeta testarea in zilele urmatoare;
  • daca hemoglobina glicolizata (HbA1c) este mai mare sau egala cu 6,5%.

Cum poate ajuta terapia pe Patul cu Pietre de Jad si raze infrarosii la ameliorarea simptomelor Diabetului Zaharat de tip 1?

Avand in vedere ca Diabetul zaharat de tip 1 este o afectiune pe viata, tratamentul este unul complex si implica nu doar medicamentatie, ci si modificari ale stilului de viata. Astfel, pacientii trebuie sa fie atenti la alimentatie; sa observe modificarile glicemiei ce apar dupa consumarea anumitor alimente, deoarece fiecare persoana reactioneaza diferit. Miscarea este foarte importanta pentru preventia complicatiilor diabetului si pentru a mentine glicemia in limite normale. Pe scurt, scopul principal al persoanelor diagnosticate cu diabet va fi mentinerea glicemiei in limite normale; astfel incat sa poata duce o viata calitativa si a tine la distanta complicatiile diabetului.

Persoanele diagnosticate cu diabet, in special cu Diabet Zaharat de tip 1, pot incerca si terapii alternative, asa cum este masajul pe Patul cu Pietre de Jad si raze infrarosii, de la CASA JAD. ezultatele sunt uimitoare.

Studiu de caz!

Recent, am primit un feedback care ne-a bucurat enorm, de la doamna Cristina G., al carei caz o sa ti-l prezentam in continuare. Doamna Cristina isi tine sub control diabetul cu ajutorul unui stil de viata echilibrat si administrandu-si insulina. Insa dorea sa isi imbunatateasca si mai mult viata, iar astfel a decis sa incerce beneficiile razelor infrarosii.

Doamna Cristina G. isi injecta insulina in fiecare zi, dupa fiecare masa; acum isi injecteaza doar insulina de baza, de dimineata. A ajuns la acest rezultat spectaculos cu doua sedinte de masaj pe Patul cu Pietre de JAD si raze infrarosii: o sedinta la ora 12 si una la ora 16. Dupa numai cateva zile de terapie, rezultatele sunt spectaculoase.

In urma cu 6 ani, valorea Hemoglobinei Glicozilate era 10,7 in cazul doamnei Cristina. Urmand tratamentul recomandat, a scazut aceasta valoare pana la 8,4 – 8,6. Valoarea Hemoglobinei Glicozilate la persoanele fara diabet este de 5,6.

Imediat dupa o sedinta de terapie, valoarea glicemiei doamnei Cristina a scazut de la 200 la 144.

pic1

Se poate observa mai bine in graficele de mai jos cum pe masura ce trec zilelele, cu fiecare terapie, valorile glicemiei se imbunatatesc.

Cu fiecare sedinta ce trece, nu mai este nevoie de insulina rapida, glicemia scazand in mod natural, ceea ce este o realizare extraordinara pentru orice persoana care are diabet.

diabet-zaharat2
diabet-zaharat3

De asemenea, valoarea Hemoglobinei Glicolizate a scazut la 7,6, doamna Cristina spunand ca noul tel este de a atinge valoarea 6 si chiar mai putin.

Scaderea glicemiei si faptul ca se poate regla in mod natural, fara a mai fi nevoie de insulina, reprezinta un pas important asigurarea unei vieti cat mai bune pentru fiecare pacient cu diabet. O glicemie pastrata in limite normale si care scade in mod natural, inseamna ca se evita si complicatiile diabetului pe termen lung.

Pat de masaj automatizat standard

Speram ca informatiile prezentate sa iti fie de folos, iar daca suferi de Diabet Zaharat de tip 1, te asteptam cat mai curand la CASA JAD pentru a te convinge de beneficiile terapiei pe Patul cu Pietre de JAD si raze infrarosii. Poti veni la o sedinta de masaj, poti achizitiona un abonament, iar daca rezultatele sunt cele la care te-ai asteptat, poti achizitiona Patul cu Pietre de JAD pentru a-l folosi acasa, oricand doresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.