Blog

Artrita la pisici si caini: Simptome si cum o tratam natural si eficient?

artrita la pisici

Artrita la pisici si la caini, dragile noastre animalele de companie, este des intalnita cu cat acestea inainteaza in varsta.

Artrita este un termen general, folosit pentru a descrie afectiunile si durerile la nivelul articulatiilor. Artrita se manifesta atat la oameni, cat si la majoritatea animalelor: adesea odata cu inaintarea in varsta, dar si in urma unor lovituri puternice sau sport intens. Artrita la pisici este mai greu de observat de catre stapani, deoarece majoritatea pisicilor, dupa o varsta, devin foarte calme si de multe ori inactive. La caini, care sunt mult mai activi decat pisicile, pot avea loc mai usor accidente, cauzate de alunecari pe suprafete lucioase. Astfel, pe fondul unei artrite deja prezente, cainii pot suferi intinderi si inflamatii ale cartilajelor.

Totodata, artrita la animale este conditionata si genetic si influentata negativ de obezitate sau chiar anumite infectii si disfunctii ale sistemului imunitar.

Artrita la pisici si caini: simptome

Multe pisici batrane nu prezinta simptome semnificative sau usor de observat de catre stapani.

🐈 Cum recunosti artrita la pisici?

Artrita la pisici se instaleaza treptat pe parcursul anilor, iar aceasta devine evidenta stapanilor cand pisica:

– incepe sa schiopateze,

– sa aiba dificultati la sarituri sau

– este vizibil in dureri.

🐕‍🦺 Cum recunosti artrita la caini?

la caini, situatia este putin diferita. La fel ca la pisici, artrita la caini se instaleaza odata cu varsta, insa simptomele pot fi mai evidente. Deoarece cainii sunt mult mai activi decat pisicile, stapanii lor au mai des sansa sa observe:

– o reducere a mobilitatii patrupedului,

– eventualele schiopatari sau

– chiar crizele de durere la anumite miscari.

Este vital de stiut ca odata ce simptomele sunt evidente atat la pisici cat si la caini, artrita este destul de adanc instalata si tratamentul este dificil, de lunga durata sau, in anumite cazuri, ineficient.

1. Tratament artrita la pisici

Medicii veterinari diagnosticheaza artrita la pisici in urma expunerii la raze X. Iar tratamentul pe care-l prescriu este unul medicamentos.

De retinut: anti-inflamatoarele sunt nocive pentru pisici

Ei prescriu adesea antiinflamatoare, insa problema majora a acestora este ca ii pot provoca pisicii toxicitate in organism, din cauza faptului ca pisicile nu au un sistem enzimatic in ficat pentru a metaboliza substantele prezente in majoritatea medicamentelor.

Tratamentele medicamentoase sunt de evitat cand vine vorba sa tratam artrita la pisici!

Dar care sunt alternativele naturale pentru pisici?

In primul rand, controlul greutatii. Cum spuneam anterior, obezitatea joaca un rol mare in acutizarea simptomelor artritei.
Deci, daca pisica ta este cam durdulie, consulta-te cu medicul veterinar asupra celei mai bune diete.

Apoi, se recomanda terapia fizica, adica exercitii de intarire a muschilor si masaje blande. 

Si mai ales, termoterapia cu raze infrarosii cu salteaua cu pietre de jad incalzite de la CASA JAD pentru asigurarea unui flux sanguin crescut la nivelul articulatiilor.

2. Tratament artrita la caini

Artrita la caini nu este 100% vindecabila, dar luate masurile necesare se pot atenua durerile si rigiditatea.

Important este sa ai grija de greutatea catelului, sa fie in parametrii normali pentru talia sa. Apoi, la fel ca la pisici, se recomanda terapie fizica in centre specializate.

Cand vorbim de artrita la caini se recomanda adesea innotul ca terapie, pentru ca oricum stim ca pisicile nu ar fi deloc incantate de aceasta terapie si nu ar intelege ca e spre binele lor.

Mai trebuie sa stii ca atunci cand vorbim despre terapia fizica pentru animalul tau de companie cuvintele pe buzele tuturor medicilor sunt: frecventa regulata. Asta inseamna cel putin 5 zile pe saptamana trebuie sa-ti croiesti drum cu dragul tau animalut la terapeut, deci sa-ti aloci timp si un buget considerabil.

PREVENTIE SI TRATAMENT pentru artrita la pisici si la caini cu ajutorul Saltelei de JAD cu raze infrarosii

Da, cu totii stim ca este mai bine sa previi decat sa tratezi. Fie ca vorbim de sanatatea noastra sau a celor din jur, am vrea sa fi gasit la timpul potrivit solutiile care sa ne ajute sa prevenim diverse afectiuni si chiar boli. Insa, de prea multe ori, ajungem in situatii critice, in care vrem sa tratam de urgenta dureri care ne scad calitatea vietii. Atunci cautam cu disperare solutii in stanga si-n dreapta, fie ca suntem chiar noi afectati sau cineva drag (patrupedul inclus, desigur).

Probabil ai auzit deja, din diverse surse, ca piatra de JAD are multe beneficii pentru sanatate. Chinezii venereaza Jadul de peste 5000 de ani, pentru ca au descoperit calitatile ei extraordinare.

La CASA JAD ne-am asumat misiunea de a ajuta oamenii sa-si imbunatateasca sanatatea pentru a se bucura de viata, asa cum fiecare dintre noi merita: sanatosi, calmi, echilibrati.

In timp, ne-am dat seama ca efectele benefice ale Saltelei cu Jad si raze infrarosii sunt aplicabile si la animalele de companie. Multi clienti ne-au povestit ca pisica lor petrece ore dormind pe saltea (care este calda, datorita razelor infrarosii activate electric).

Beneficii constatate de posesorii de pisici dupa utilizarea satelei de catre dragele lor animale de companie:

Acestia au observat ca dupa o perioada de folosire zilnica, pisicile lor varstnice :

  • si-au recapatat mobilitatea,
  • le-a crescut vitalitatea si
  • sunt in general mult mai sanatoase.

Termoterapia pe saltea nu are efecte adverse!

De 11 ani tratam oamenii cu ajutorul saltelei de Jad si stim ca nu exista contraindicatii, si nici reactii adverse.
Asa ca am discutat cu medici veterinari si ne-au confirmat ca salteaua cu Jad si raze infrarosii este potrivita si pentru animale, perfecta in tratarea simptomelor cauzate de atrita la pisici si la caini. De asemenea, salteaua este ideala pentru prevenirea artritei la animalul tau de companie, dar si la imbunatatirea starii sale de sanatate.
Salteaua cu jad este o terapie holistica:

  • imbunatateste sistemul imunitar si
  • regleaza functiile organelor vitale,
  • energizeaza si
  • induce o stare de bine.

saltea pietre jad si raze infrarosii - mica

Care sunt mai exact beneficiile folosirii Saltelei cu Jad de catre animalul tau de comanie?
  • previne si trateaza artrita si reduce simptomele: dureri, membre intepenite, schiopatari
  • reduce inflamatiile la nivelul articulatiilor
  • detoxifica organismul eficient
  • induce o stare de calmitate, somnul devenind mult mai profund si, deci, mai hranitor pentru organism
  • regleaza sistemul digestiv, renal si imbunatateste imunitatea
  • arde calorii si ajuta sa tinem greutatea sub control
  • previne si reduce durerile cauzate de hemoroizi si afectiuni ale prostatei
  • vindeca infectiile urinare si cistita (care cauzeaza dureri la urinare, blocaje renale sau urinari frecvente)
  • este eficienta si in cazul intinderilor musculare sau luxatiilor
  • vitalizeaza si energizeaza organismul
Cum functioneaza Salteaua cu Jad si raze infrarosii?

Pietrele de jad naturale au capacitatea de a emite raze infrarosii de unda lunga de 8 – 14 microni.
Cand jadul este incalzit, emite raze infrarosii de unda lunga care penetreaza in adancime corpul. Razele infrarosii au efecte benefice pentru muschii de suprafata, dar si pentru celulele de la interior. Astfel, ele au un impact pozitiv inclusiv asupra vasele de sange, glandele limfatice si nervi.
Aceste raze vitalizeaza functiile biologice ale celulelor noastre. Mai mult, razele infrarosii cresc circulatia, calmeaza neuralgiile, durerile de spate, durerile de artrita, elimina toxine si dioxidul de carbon din corp.

In plus, e bine de stiut ca razele infrarosii au functie antibacteriana, ceea ce le face ideale de folosit de catre animale, fara niciun risc.

De ce sa alegi o Saltea cu Jad si raze infrarosii pentru pisica sau cainele tau?

Suntem convinsi ca te incanta beneficiile pe care aceasta le va aduce companionului tau, fie ca esti in punctul in care vrei sa-l tratezi (adica sa-l ajuti rapid sa scape de dureri), ori doresti sa previi afectiunile datorate inaintarii in varsta. Un lucru este cert, organismul biologic se degradeaza in timp. Preventia este cea mai buna solutie si, totodata, cea mai ieftina din punct de vedere financiar, dar si ca timp.

Daca animalutul tau are deja peste varsta de 8 ani trebuie sa incepi sa te gandesti serios la preventie, atat prin alimentatia sanatoasa, miscare zilnica, dar si la salteluta cu Jad pe care ti-o recomandam. Avem mare incredere in efectele ei si in testimonialele clientilor nostri.

Ce dimensiune trebuie sa alegi pentru animalutul tau?

Dimensiunile saltelei cu Jad sunt multiple.
Noi ti-o recomandam pe cea de 44×45 cm, pentru animalele de companie de talie mica, iar pe cea de 45×95 cm pentru cainii de talie mare. Temperatura saltelei se seteaza din telecomanda, iar peste saltea se poate pune un prosop, atat pentru un confort sporit, cat si pentru protectia saltelei.

Pisicile vor iubi la nebunie salteaua, deoarece aceasta se incalzeste, iar cu totii stim cat de atrase sunt pisicile de sursele de caldura. Salteaua se conecteaza la priza si are un consum de energie foarte mic, aproape insesizabil la factura lunara.


Daca ai nevoie de mai multe informatii nu ezita sa ne suni de luni pana vineri, intre 10:00 si 18:00: 📞 0729 906 148 / 0728 488 884

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.