Blog

Ateroscleroza: ce este si cum o putem trata?

arteroscleroza

Ce este ateroscleroza?

Una dintre cele mai raspandite afectiuni din lume, supranumita si ,,ucigasul tacut” este ateroscleroza. Aceasta apare in momentul in care in interiorul arterelor incep sa se formeze placi formate din grasime, placi care ingusteaza diametrul vaselor de sange pana la blocarea completa a acestuia. Din cauza ca nu provoaca simptome pana in stadiile foarte avansate, aceasta afectiune omoara anual milioane de oameni fara ca acestia sa stie ca sunt bolnavi (asta daca nu merg regulat la medic). Ateroscleroza provoaca anevrisme, infarct, accident cerebral, stenoza, formarea de trombi, cardiopatia ischemica, hipertensiune arteriala si asa mai departe.

aterosclerozaCare sunt cauzele aparitiei aterosclerozei?

Ateroscleroza este o afectiune care apare in principal din cauza alimentatiei bogate in grasimi nesanatoase, sedentarismului, obezitatii, fumatului, diabetului zaharat, consumului de alcool. Pe scurt, apare din cauza obiceiurilor nesanatoase ale vietii moderne.

Care sunt simptomele aterosclerozei?

Cea mai mare problema legata de aceasta afectiune este natura sa asimptomatica pana cand vasele de sange sunt blocate in proportie de 40%. Ateroscleroza poate afecta atat vasele de sange ale inimii, ale creierului si ale membrelor inferioare si superioare. Astfel si simptomele pot fi diferite.

In cazul ateroslcerozei coronariene, apar urmatoarele simptome:

– durere toracica si abdominala

– transpiratie excesiva

– dificultati la respiratie

– oboseala.

In cazul aterosclerozei care afecteaza vasele de sange ale creierului, simptomele sunt:

– dureri de cap care apar brusc si sunt severe

– ameteli

– echilibrul este afectat

– slabiciune musculara.

Iar in cazul aterosclerozei membrelor, se instaleaza urmatoarele simptome:

– piele rece la atingere

– dureri si crampe musculare

– caderea parului la nivelul membrelor afectate

– in stadii foarte avansate, cangrena.

Cum se diagnosticheaza ateroscleroza?

Diagnosticul se pune de catre medicul specialist, in urma anamnezei si a unor investigatii specifice: EKG, ecocardiografie, Ecografie Doppler, Angio CT.

Cum se poate trata ateroscleroza?

Prima masura pentru tratarea acestei afectiuni este schimbarea regimului alimentar si a stilului de viata. Se va renunta la grasimile nesanatoase in favoarea celor sanatoase din nuci, avocado, peste si de asemenea se vor introduce alimente care favorizeaza vindecarea vaselor de sange, cum sunt broccoli, merisoarele, sparanghelul si nu numai. Se va elimina consumul de alcool, fumatul si se vor introducere exercitiile fizice in fiecare zi. De asemenea, hidratarea este si ea foarte importanta. Scaderea in greutate va contribui foarte mult la eliminarea acestor placi de colesterol.

In cazul in care boala este foarte avansata, se poate interveni fie medicamentos, fie chirurgical (pentru a monta stenturi la nivelul vaselor de sange, stenturi care vor le vor impiedica sa se ,,inchida” si astfel sa provoace infarct sau anevrism).

Insa cea mai buna metoda de tratament este preventia, printr-un stil de viata activ si o alimentatie cat mai sanatoasa.

Patul de masaj cu pietre de jad si raze infrarosii poate ajuta la tratarea aterosclerozei

Daca suferiti de ateroscleroza si vreti sa incercati si o metoda de tratament naturala, va recomandam Patul de Masaj cu pietre de jad. Razele infrarosii si caldura emisa de pietrele de jad incalzite vor produce vasodilatatie in organism. Practic, vasele de sange vor fi obligate sa se dilate. Apoi, ionii negativi vor actiona asupra vaselor de sange, reducand inflamatia si ajutandu-le sa isi recpate elasticitatea si permeabilitatea. Datorita vasodilatatiei, a termoterapiei si a ionilor negativi, fiecare sedinta pe patul de masaj o sa va ajute sa scapati de placile de colesterol care s-au format de-a lungul anilor si de asemenea, de riscurile pe care vasele de sange ingustate le implica.

Mai multe detalii despre Patul de Masaj puteti citi aici: https://www.casajad.ro/produs/pat-masaj-casa-jad-luxury-line/

Cel mai bine este sa preveniti aparitia aterosclerozei printr-un sti lde viata sanatos si activ si sa mergeti regulat la medic, astfel incat sa puteti afla din timp daca suferiti de ateroscleroza.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.