Astazi vom raspunde la doua intreabari referitoare la spondiloza cervicala, afectiune care a luat o amploare apreciabila in ultimii ani, si mai concret: Este oare spondiloza cervicala o afectiune cu care traim toata viata?; Ce este de fapt spondiloza?
Spondiloza sau osteoartrita cervicala este un termen medical care se refera la “frecarea sau fisurarea” care are loc intre imbinarile dintre oasele coloanei vertebrale. Spondiloza cervicala poate fi descrisa ca pe un proces reumatic degenerativ prin care se uzeaza oasele din zona umerilor si a gatului odata cu inaintarea in varsta. Schimbarile provocate de spondiloza pot fi regasite in 15% dintre cazuri la persoanele de 20 de ani si in 85% dintre cazuri la pacientii de peste 60 de ani. Marginile vertebrelor de obicei dezvolta mici zone rigide numite osteofite. Cu trecerea timpului, discurile devin mai subtiri si cresc riscul aparitiei simptomelor. Aceasta afectiune atat de suparatoare apare la o varsta mai tanara la barbati decat la femei. Inflamarea articulatiilor gatului poate intepa zona apropiata de radacinile nervilor sau de maduva spinarii ceea ce duce la dureri de gat, crize de rigiditate a gatului, amorteala, senzatie de “curent electric” în zona cefei si migrene. Durerea de cap se poate raspandi atingand umerii si baza craniului. Durerea se inrautateste cand capul este miscat si in aceasta situatie poate ajunge la maini si brate.
Dar care este cauza spondilozei cervicale?
Cateva activitati practicate pe termen lung, cum ar fi caratul bagajelor, fumatul, artele martiale, dansul profesionist si gimnastica pot contribui la dezvoltarea unui risc foarte mare de spondiloza cervicala. Alte cauze constau in deshidratare, rigiditatea ligamentelor si lipsa vitaminelor.
Cum sa eviti antiinmflamatoarele si operatia?
Din ce in ce mai multi oameni constientizeaza ca medicamentele trateaza doar simptomele ci nu cauza unei afectiuni. Pentru ca spondiloza cervicala sa nu mai revina trebuie tratata cauza cu o terapie holistica care nu este nociva, este usor de suportat pentru organism, nu are reactii adverse si nu afecteaza organele. In centrul Casa Jad aveti posibilitatea de a trata cauza acestei afectiuni si de va recupera pe patul de masaj cu pietre de jad incalzite, raze infrarosii si turmalina. Patul de masaj combina intelepciunea milenara a medicinei traditionale asiatice (acupresiune, presopunctura, reflexoterapie, moxibustie, masaj) cu tehnologia vestica moderna reusind in acest fel sa trateze cauza unei afectiuni. Astfel, miscarea rolelor de jad pe coloana vertebrala permite o elongare a coloanei. Aceasta elongare/ intindere se traduce printr-o redare a distantei optime intre vertebre. In aceasta maniera, rolele de jad inlatura cauza spondilozei cervicale si anume frecarea discurilor intervertebrale pentru ca masajul pe patul CASA JAD distanteaza vertebrele si discurile intervertebrale si nu mai exista presiune pe nervi – cauza de dureri.
Pietrele din pat au capacitati extraordinare de vindecare si intarire a sistemului imunitar fiind dispuse astfel incat sa actioneze direct asupra centrilor nervosi situati in coloana vertebrala. Masajul actioneaza la nivelul suprafetei cutanate tratand in mod direct zona afectata periferic.Cu ajutorul terapiei se obtin urmatoarele efecte: amorteala dispare, circulatia sangvina este imbunatatita eliminandu-se in acest fel inflamatia articulatiilor si atingerea nervilor, cauzatoare de dureri; muschiul si tendoanele din jurul coloanei se relaxeaza si se inmoaie datorita termoterapiei; gatul isi recapata flexibilitatea, veti scapa de rigiditatea neplacuta din zona omoplatilor; migrenele dispar.
Clientii nostri ne marturisesc ca au renuntat la calmante de durere, si-au recapatat mobilitatea si se simt mai energici si mai vioi.
In continuare veti citi un testimonial al unei cliente care a calcat pragul centrului nostru Casa Jad in vederea realizarii terapiei :
“Ma numesc Elena si frecventez Casa Jad din 9-IV-2010. Aveam probleme cu coloana, circulatia proasta si cu spondiloza cervicala. Datorita Casei Jad ma simt mult mai bine; acum pot sa ma aplec si nu mai am picioarele si mainile reci. Ma simt foarte bine si numai in aproape o luna in care am facut terapie zilnic.”