Adenom de prostata. Ce este adenomul de prostata?
Adenomul de prostata este o tumora benigna ce afecteaza barbatii (in jur de 75-85% dintre barbatii cu varste peste 40-50 ani dezvolta un adenom de prostata microscopic). Adenomul de prostata evolueaza de-a lungul anilor, de aceea poate fi descoperit la timp doar in cazul in care se merge regulat la control.
Prostata este o glanda aflata la baza vezicii urinare, glanda regasita doar la barbati si care inconjoara partea superioara a uretrei. In momentul in care vorbim despre adenom de prostata, prostata este crescuta in dimensiuni si obstructioneaza uretra, afectand calitatea vietii pacientului.
Care sunt cauzele aparitiei adenomului de prostata?
Cauzele aparitiei adenomului de prostata sunt multiple. In primul rand, inaintarea in varsta si alterarea metabolismului pot conduce la aparitia adenomului de prostata. Deficitul activitatii testiculare, consumul de alcool, fumatul, hipertensiunea arteriala, obezitatea si diabetul zaharat sunt si ei factori ce determina aparitia adenomului de prostata.
Stadiile adenomului de prostata
Adenomul de prostata are o evolutie ce poate fi clasificata in trei stadii:
- – adenomul microscopic
- – adenomul macroscopic
- – adenomul de prostata clinic.
Astfel, fiecare stadiu implica tratamente diferite.
Adenom de prostata: Simptome si manifestari
Adenomul de prostata se manifesta clinic in stadiul trei (adenomul de prostata clinic). Astfel, printre cele mai frecvente simptome se regasesc:
- senzatie de disconfort in timpul urinarii
- urinari dese atat ziua cat si noaptea
- jet urinar modificat
- imperiozitate mictionala (senzatia de urinare apare brusc si nu mai poate fi amanat momentul urinarii)
- infectii urinare cauzate de imposibilitatea de a goli complet vezica urinara
- oboseala cauzata de trezirile nocturne.
Cum se pune diagnosticul in cazul adenomului de prostata?
Diagnosticul se pune de catre medical urolog, in urma unui control amanuntit, ce incepe cu anamneza. Apoi, se va efectua un control fizic, ce poate determina existenta unei prostate marite.
Pe langa acestea, sunt importante si analizele de sange si de urina si de asemenea si ecografia, dar si o urografie.
Cum se poate trata adenomul de prostata?
In functie de stadiul in care se afla adenomul de prostata si in functie de starea generala a sanatatii pacientului dar si tinand cont de afectiuni adiacente (daca exista), tratamentul adenomului de prostata poate consta in:
- tratament medicamentos (cu actiune asupra componentei hormonale ce determina modificarea prostatei)
- electrovaporizarea transuretrala a prostatei
- tratament endoscopic (ablatia adenomului de prostata)
- tratament chirurgical.
Aparatul termal cu pietre jad pentru perineu poate trata adenomul de prostata
In functie de gravitatea adenomului de prostata, acesta poate fi tratat cu succes si cu ajutorul terapiilor alternativ, cum ar fi pietrele de jad, mai exact cu ajutorul Aparatului Termal cu Pietre de Jad pentru perineu.
Adenomul de prostata reactioneaza foarte bine la procedura numita ,,hipertermie locala”, astfel ca aparatul pentru perineu este folosit pentru a crea un efect de moxibustie termala si pentru a garanta beneficii terapeutice. Puteti seta temperatura la care va functiona aparatul: intre 40grade C – 65grade C.
Pietrele de jad prin actiunea de incalzire emit ioni negativi care ajuta inflamatia sa se retraga in timp si apoi, previn reaparitia ei. De altfel, nivelul oxigenului din sange din zona respectiva creste, iar infectiile urinare adiacente adenomului de prostata vor fi si ele tratate si prevenite pe viitor.
Mai multe detalii despre Aparatul termal cu pietre de jad pentru perineu puteti afla aici: https://www.casajad.ro/produs/aparat-termal-pietre-jad-perineu/
Va dorim multa sanatate si va incurajam sa mergeti la medic ori de cate ori aveti simptome neplacute, mai ales ca adenomul de prostata poate cauza mari neplaceri daca nu este tratat la timp.
[share title=””]
[blog_posts posts=”6″ columns=”3″ image_height=”200px” show_date=”true”]