Blog

Despre microplastic si cum il poti filtra

microplastic

Micul ucigas numit microplastic

Afla mai multe despre microplastic si despre cum il poti filtra

A venit momentul sa vorbim despre microplastic.

Cu totii stim ca este bine sa ne hidratam. Suntem bombardati mereu de sintagme precum „hidrateaza-te”, „bea apa”, „o persoana adulta are nevoie de cel putin 2 litri pe zi pentru a functiona” s.a.m.d.

Perfect adevarat… in conditii normale. Problema este ca societatea actuala e departe de putea fi etichetata drept „normala”. Poluarea, nevoia disperata a omului de a progresa, deciziile inconstiente pe care le-a luat, toate au dus catre un normal bolnavicios, in care, sceptic, fiecare om crede ca tot ce il inconjoara ii face mai mult rau decat bine. Si pe buna dreptate.

Crearea unui mecanism perfect prin care, voit, s-ar putea crede,  marile corporatii isi arunca fiecare client intr-un ocean al dependentelor, reprezinta o ingrijorare pentru multi dintre noi. Aparitia „bolilor si a afectiunilor moderne” care au nevoie de un intreg complex de factori pentru a se mentine intr-o „normalitate” nejustificata, nu ne face decat sa ne gandim ca ceva, in esenta, este stricat.

Se poate spune ca am ajuns intr-o etapa a evolutiei in care o farfurie de mancare provoaca (in cazuri bune) dereglari hormonale, samponul din baie contine substante toxice si aproape totul favorizeaza aparitia cancerului. Pierduti in acest tumult de informatii fragmentate, mergem in continuare ascultand sfaturi care intuitia ne spune ca nu sunt in regula.

Atunci, intrebarea fireasca apare: ce este gresit in a bea apa? Pana la urma, corpul uman contine intre 50% si 70% apa. Omul nu poate supravietui fara acest lichid vital. Celulele se regenereaza datorita apei, tesuturile sunt hidratate, corpul functioneaza optim.

Ingrijorator este faptul ca, tot din cauza inconstientei noastre, toata apa contine microplastic.

Ce este microplasticul?

Microplasticul sunt particule de plastic mai mici de 5 mm. Pentru a intelege cum poate el exista, trebuie sa stim un lucru foarte important:

Plasticul nu se descompune ci se dezintegreaza in mii de particule de microplastic care sunt absorbite de natura. Dar ele nu dispar!

Microplasticele se impart in doua categorii:

  1. Microplasticele primare: reprezinta materiale plastice fabricate special sa aiba dimensiuni microscopice si sunt, in general, folosite in industria cosmetica si farmaceutica. Se gasesc in produse exfoliante si de curatare si au inlocuit ingredientele naturale folosite anterior: migdalele, fulgii de ovaz sau piatra ponce. De asemenea, se folosesc in procesele tehnologice de sablare si in diverse industrii care le contamineaza cu cadmiu, plumb si crom. Microplasticele primare au fost brevetate in anii ’80 si, de atunci, numarul lor a crescut ingrijorator de mult.
  2. Microplasticele secundare sunt fragmente care provin din descompunerea deseurilor plastice. Acestea sunt rezultatul procesului de defragmentare prin care trece orice plastic. Microplasticele se degradeaza la infinit, ajungand chiar la dimensiuni nanometrice.

Cum intram in contact cu microplasticul?

Sipmplu! Prin apa si alimentatia noastra. S-au descoperit particule de microplastic atat in toata apa pe care o bem cat si in majoritatea alimentelor pe care le ingeram. Chiar daca este vorba de apa imbuteliata, izvoarele padurii sau fructe/legume, problema acestor microparticule a scapat asa mult de sub control incat, din sol sunt preluate mai departe de apa, plante si animale si este aproape inevitabil de a ajunge in organismul nostru.

microplastic

Cateva lucruri pe care probabil nu le stiai despre microplastic

  1. Microplasticele sunt prezente sub diferite forme in toate sistemele de apa din lume, fie ca vorbim de paraie, rauri, lacuri si chiar oceane.
  2. Potrivit unui studiu realizat de Orb Media pe materiale plastice si apa de la robinet, 83% din probele de apa testate din marile zone metropolitane din intreaga lume au fost contaminate cu fibre de plastic.
  3. Fibrele de plastic au fost gasite si in apa imbuteliata produsa de 11 dintre cele mai mari branduri din lume. Probele au fost achizitionate din 19 locatii din 9 tari. 93% din apa imbuteliata a prezentat unele semne de contaminare microplastica, inclusiv polipropilena, nailon si polietilen tereftalat (PET).
  4. In fiecare an, aproximativ 1 milion de tone de fibre mici de plastic sunt eliberate in ape.
  5. Nu exista limite de reglementare privind nivelurile de microplastice din apa imbuteliata.
  6. În 2015, SUA au adoptat Legea apelor fara microbiere, interzicand microbierele din plastic din produsele cosmetice si de ingrijire personala vandute in Statele Unite.
  7. S-au descoperit microfibre din fibre sintetice in majoritatea materialului uman gasit de-a lungul tarmurilor lumii, ajungand pana la o valoare de 85% din totalul materialului gasit.
  8. O singura jacheta din lana varsa pana la 250.000 de microfibre in timpul unei singure spalari.
  9. Studiile au arătat că pana la 10% din poluarea cu microplastic in oceane provine din vopseaua transformata in praf. S-a observat ca acest praf de plastic acopera suprafata oceanului.
  10. Microplasticele pot proveni si din anvelopele auto: praful de plastic este creat de frictiunea dintre roti si drum care este preluat de curentii de vant. Anvelopele auto varsa 20 de grame de praf de plastic la fiecare 100 de kilometri.

Poluarea cu microplastic

Acest subeict sensibil a intrat, de ceva timp, in atentia oamenilor. Poluarea cu microplastic este atat de periculoasa incat oficialitatile si oamenii de stiinta incearca sa gaseasca o rezolvare.

Pentru a ne putea face o idee despre cat de grava e situatie, problema microplasticului ameninta vietatile planetei si este responsabila pentru dezvoltarea celulelor canceroase. Au fost descoperite particule in 99% din fructele de mare, in soluri cerficicate BIO si chiar in laptele mamar.

Poluarea cu plastic dauneaza fertilitatii, cresterii si supravietuirii vietatilor marine. Particulele cele mai mici sunt deosebit de ingrijoratoare, deoarece au aceeasi dimensiune ca zooplanctonul, ce sta la baza lantului alimentar marin si joaca un rol important in reglarea climatului global. Noile date sugereaza ca pot exista mai multe particule microplastice decat zooplancton in unele ape.

Si totusi, exista solutii!

Aparatul de hidrogenat apa este singurul aparat la nivel mondial care filtreaza microplasticul. Certificat USDA si KDA, aparatul este castigatorul unor premii extrem de importante pentru inovatia in tehnologie:

  • 2016 – Castigator al Premiului `Best New Technology`
  • Castigator al prestigiosului premiu New Technology Product Frontier Award
  • 2 Medalii de Aur la iENA Elvetia in cadrul International Trade Fair Ideas – Inventions – New Products

Cum functioneaza aparatul?

Datorita tehnologiei avansate, aparatul de hidrogenare, cuplat la reteaua de apa a casei, preia apa si o trece prin 3 zone de filtrare:

1. Filtrul PRE-CARBON cu o cantitate garantata de procesat de 3500 Litri sau 6 luni de utilizare

Folosind cărbune activ, elimină substanțele chimice toxice, detergentul sintetic, compusul organic, inclusiv clorul.

2. Filtrul NANO cu o cantitate garantata de procesat de 9900 Litri sau 18 luni de utilizare

Indepărtează bacteriile, microparticulele, inclusive de plastic, metalele grele, virusii, indeparteaza calcarul.

3. Filtrul POST-CARBON cu o cantitate garantata de procesat de 7000 Litri sau 12 luni de utilizare

Indeparteaza dioxidul de carbon, mirosul, culoarea etc. și imbunatateste calitatea apei.

Astfel, aveti garantia ca apa pe care o consumati va va aduce doar beneficii.

Totodata, aparatul inglobeaza alte doua functii bonus: imbogatirea cu hidrogen si imbogatirea cu ozon. In primul caz, beneficiile apei hidrogenate pentru sanatate sunt nenumarate, apa hidrogenata fiind un izvor de viata.

KKKKYK2 sistem de filtrare a apei
i-002

Afla mai multe despre beneficiile apei imbogatite cu hidrogen de aici:

Apa hidrogenata: beneficiile ei si cum va puteti bucura de aceasta

 

La CASA JAD incurajam o viata sanatoasa! Poti achizitiona acest aparat de aici:,

 

Aparat de Filtrat si Hidrogenat Apa

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.