Blog

Torticolis: ce este si cum il putem trata?

Ce este torticolisul?

Torticolis sau ,,gatul stramb” este o deviatie a gatului. Aesta se va inclina in partea afectata si se va rasuci in partea ,,sanatoasa”. De obicei, torticolisul apare in urma afectarii muschiului sternocleidomastoidian (stang sau drept).

Practic, torticolisul este un fel de contractura in urma careia gatul se stramba si se roteste si este insotita de durere si de limitarea miscarilor capului.

De cate tipuri este torticolisul?

Torticolisul poate fi mai de mai multe tipuri, in functie de cauzele aparitiei lui:

– torticolis banal

– torticolis spasmodic

– torticolis simptomatic

– torticolis congenital.

torticolisCare sunt cauzele aparitiei torticolisului?

In functie de tipul torticolisului se pot identifica si cauzele aparitiei acestuia.

Torticolisul banal este tipul de torticolis pe care orice persoana o poate experimenta o data in viata. Acesta apare in urma unei miscari bruste a gatului sau dupa somn in cazul in care s-a dormit intr-o pozitie nefireasca.

Torticolisul spasmodic din pacate nu are o cauza cunoscuta si apare brusc (fara simptome care sa il prevesteasca) si este insotit de o durere foarte mare.

Torticolisul simptomatic este un tip de torticolis care apare in urma unei afectiuni a regiunii gatului. Acest tip de torticolis apare de regula in cativa ani si poate fi cauzat de: traumatisme, leziuni, inflamatii, postura incorecta etc.

Si ultimul, dar nu cel din urma, torticolisul congenital. Acesta este observat la nastere si poate fi cauzat de pozitii nefiresti ale gatului in uter sau de presiunea cordonului ombilical in cazul in care este infasurat in jurul gatului. Mai poate fi provocat de malformatii ale muschiului sternocleidomastoidian sau chiar de nasterea in sine (torticolis obstetrical).

Simptomele torticolisului

Simptomele sunt evidente si sunt comune fiecarui tip de torticolis: gatul este inclinat intr-o parte si rasucit. De asemenea apar si dureri, rigiditate si limitarea miscarilor gatului.

Cum se pune diagnosticul in caz de torticolis?

Diagnosticul poate fi pus de catre medicul de familie in cazul adultilor sau de un medic kinetoterapeut. In cazul bebelusilor, de catre un neonatolog, care mai apoi o sa va indrume spre un kinetoterapeut. Diagnosticul poate fi confirmat in urma examinarii fizice (se vede cu ochiul liber pozitia nefireasca a capului si gatului) si dupa simptomele descrise de pacient.

Cum se poate trata torticolisul?

In functie de tipul torticolisului, se poate interveni fie cu repaos, diferite medicamente (analgezice, miorelaxante), unguente iar in cazul torticolisului congenital, se poate efectua kinetoterapie.

torticolisProiectorul cu 11 pietre de jad, infrarosii si ioni negativi poate trata cu succes torticolisul in cazul adultilor

In cazul adultilor, daca doriti doriti o metoda naturala de elimina neplacerile asociate cu torticolis intr-un timp cat mai scurt si imediat dupa aparitia acestuia, va recomandam Proiectorul cu 11 pietre de Jad, infrarosii si ioni negativi. De asemenea, acest Proiector este eficient si in cazul torticolisului simptomatic, pentru ca dupa numai cateva sedinte veti incepe sa simtiti o ameliorare.

Cum functioneaza Proiectorul cu 11 pietre de jad in cazul torticolisului? In primul rand, razele infrarosii si caldura au rolul de a relaxa musculatura. Apoi, va creste aportul de sange oxigenat in zona si de a reduce inflamatia (multumita si ionilor negativi). Dupa ce il veti folosi, veti observa ca mobilitatea gatului este imbunatatita, durerea dispare si gatul isi revine la pozitia fireasca.

Mai multe detalii despre Proiectorul cu 11 pietre de jad puteti afla aici: https://www.casajad.ro/produs/proiector-11-pietre-jad-infrarosii-ioni-negativi/

Va dorim sanatate si va recomandam sa mergeti la medic de la primele simptome, astfel incat sa nu lasati problemele sa se agraveze.

V-ar mai putea interesa si urmatoarele articole:

Revista Business Woman despre minunile proiectorului cu 11 pietre de jad CASA JAD

https://www.casajad.ro/blog/ce-este-spondiloza-si-poate-fi-ea-tratata-cu-pietre-de-jad/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.