Varice: ce sunt?
Venele inestetice si dilatate de la suprafata pielii se numesc varice. Probabil ai vazut persoane care sufera de aceasta afectiune sau o ai chiar tu. Este atat de des intalnita, incat unii oameni nici macar nu ii dau importanta. Considera ca daca atat de multe persoane au varice atunci este ceva „normal” si nu ar trebui sa se trateze, ceea ce poate fi foarte periculos.
STIAI CA 1 din 2 romani sunt afectati de varice?
Cu precadere femeile sunt mai predispuse la aparitia varicelor.
Exista doua tipuri de varice: primare si secundare. In cazul varicelor primare, suferinta este legata mai mult de estetica, aceste varice nu provoaca mari probleme de sanatate. Insa, varicele secundare ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru ca in spatele lor se ascund probleme serioase de sanatate.
Varice: Care sunt cauzele aparitiei?
Ambele tipuri de varice (cele primare si cele secundare) pot aparea ca urmare a slabirii valvelor de la nivelul venelor si a subtierii peretilor venosi, din cauza circulatiei sanguine proaste si a micsorarii diametrului venelor.
Alte cauze ale aparitiei varicelor pot fi:
– anumite medicamente care favorizeaza coagularea sangelui (in special anticonceptionalele)
– obezitatea
– sedentarismul
– statul indelungat in picioare sau la birou
– sarcina
– hipertensiunea arteriala etc.
Varicele primare apar, de obicei, ca urmare a mostenirii genetice. Acestea nu prea dau simptome si singurul inconvenient este de ordin estetic. Daca in familie exista persoane cu varice (in special parintii si bunicii) sunt foarte mari sansele sa apara si la copii. Insa, varicele se pot preveni sau evolutia lor se poate tine sub control prin miscare zilnica, alimentatie sanatoasa si controlul greutatii.
Varicele secundare sunt cele mai periculoase, pentru ca de obicei sunt cauzate de insuficienta venoasa profunda si sunt asociate cu risc crescut de apartie a trombilor (cheaguri de sange). Aceste cheaguri pot determina afectiuni periculoase si chiar deces, in cazul in care trombii se desprind.
Varice: Simptome
Cele mai suparatoare simptome sunt de obicei cele legate de ordin estetic. Insa, varicele mai pot provoca si dureri de picioare, edeme, crampe, senzatie de mancarime, eczme. In cazul in care exista trombi in interiorul varicelor, apare o decolorare a zonei, o durere mare, care nu cedeaza, iar zona este fierbinte la atingere. De asemenea, trombii apar de regula doar intr-un picior (foarte rare sunt cazurile in care ambele picioare sunt afectate). Asa ca s-ar putea sa observi ca piciorul afectat este mult mai umflat decat cel in care nu exista trombi.
Cum se pune diagnosticul in caz de varice?
Medicul specialist va pune diagnosticul pe baza examinarii fizice, a unor analize de sange si a unei ecografii Doppler. Aceasta din urma va examina venele picioarelor pentru a localiza eventuali trombi si pentru a vedea exact care este starea venelor, a peretilor acestora si a valvelor venoase.
Varice: Tratament
In cazul varicelor primare, care afecteaza doar din punct de vedere estetic, se poate interveni fie cu tratament medicamentos care sa intareasca peretii venelor si sa favorizeze circulatia sangelui (in cazul venelor dilatate). In cazul in care venele sunt iesite in afara pielii, se va interveni chirurgical sau minim invaziv (depinde de gravitatea varicelor). Dupa ce varicele sunt indepartate, trebuie urmat un anumit stil de viata, mai sanatos. Eventual luat si un tratament care sa previna aparitia altor varice.
In cazul varicelor secundare, cel mai important lucru este tratarea trombilor, cu ajutorul unor medicamente care ii dizolva. Apoi, se poate interveni pentru a trata varicele si pentru a imbunatati circulatia sanguina. In cazul insuficientei venoase profunde, trebuie efectuate anumite teste de sange pentru a vedea exact cauza aparitiei si aplicarea tratamentului corespunzator.
Patul de masaj cu pietre de jad si Proiectorul cu 11 pietre de jad pot trata cu succes varicele
In cazul in care suferiti de varice si de circulatie venoasa proasta si doriti o solutie naturala de tratament, va recomandam Patul de masaj cu 9+4 pietre de Jad sau Proiectorul cu 11 pietre de Jad.
Ambele aparate realizeaza vasodilatiatie, ceea ce inseamna ca venele sunt fortate sa se dilate. Iar multumita ionilor negativi si razelor infrarosii, inflamatia de la nivelul venelor este retrasa, peretii venelor se refac, iar eventualii trombi vor fi dizolvati in timp.
Si va mai recomandam sa mergeti la medic inca de la primele simptome ale varicelor. Un diagnostic corect va poate salva viata!
Daca ai orice nevoie de informatii suplimentare sau vrei sa te programezi la o sedinta de masaj pe patul cu Jad contacteaza-ne.