Blog, Stiri

Nu va lasati pacaliti. Turmaniul NU este superior Jadului.

Pietrele de jad din interiorul patului de masaj CASA JAD

De ce JAD si nu Turmaniu?

Circula o vorba (falsa) prin targ cum ca turmaniul (un material compozit care nu exista in natura, ci este creat artificial in cuptoare industriale) este superior jadului ca si proprietati terapeutice; tot vorba din targ impacheteaza falsul si ne indeamna „sa ne orientam spre paturile de masaj cu turmaniu, in loc de jad” ca „turmaniul este superior jadului”. Dar cum ar putea sa fie, cand el nici macar nu exista in natura?

Raspunsul este simplu. Turmaniul este promovat puternic in ultimii ani pentru ca este mult mai ieftin sa folosesti turmaniu decat cristal-de-la-mama-lui-de-jad – minat cu greutate si taiat cu ferastraie costisitoare din diamant. (citeste pe wikipedia.com despre procesul extrem de complicat de minare si extragere a jadului: https://en.wikipedia.org/wiki/Jade)

E tare pacat sa ne lasam pacaliti de astfel de povesti de marketing si de aceea am decis sa discutam putin despre aceasta poveste falsa si grosolana care ii poate convinge pe multi oameni nevinovati.

scolioza pat masaj jad

Ce este jadul si ce este turmaniul?

In primul rand, trebuie facuta deosebirea intre cristale (pietre naturala formata prin cristalizarea / sedimentarea de reziduuri naturale; exemplu resturi plante – de aici si faptul ca cristalele sunt pline de minerale) si materialele compozite precum turmaniul.

Cristaloterapia nu poate exista decat folosind cristale !

Procesul de productie a materialului compozit numit turmaniu

  1. Se recupereaza si colecteaza pulberea ramasa in urma prelucrarii cristalelor de turmalina, germaniu, roci elvane sau se macina pietricele de turmalina, germanium, roci elvane.
  2. Daca este cazul, micile cristale sunt macinate in continuare pentru a obtine o pulbere cat de fina posibil
  3. Pulberea obtinuta este pusa in forme – vor rezulta diferite forme, fie circulara, fie tip fagure.
  4. Se introduc in cuptoare la temperature de peste 1000 grade C si se lasa la copt si intarit.
  5. Se scot noile asa-zise “pietre” de turmaniu din forme.

Acesta este procesul de productie al turmaniului – o piatra compozit obtinuta in mod artificial din pulberea diverselor cristale.

Jadul – Piatra Raiului sau Piatra Imperiala

Jadul este un cristal, o piatra 100% naturala. Conform incadrarii sale, jadul este o piatra semipretioasa.

In cartile despre cristaloterapie, veti gasi informatia ca dintre toate cristalele existente pe pamant, jadul este cel mai bun conducator de caldura. Asta inseamna ca pentru terapia cu raze infrarosii / raze termice (termoterapie pe care o folosesc paturile automatizate cu jad), jadul este cea mai buna alegere din punct de vedere a conductibilitatii caldurii in corpul uman. Punct.

Jadul este mai dur decat orice alt cristal natural, al doilea ca duritate dupa diamante si este extrem de dificil de minat. Datorita duritatii, jadul este incadrat ca piatra semipretioasa.

Cea mai indelungata traditie a jadului exista in China, raspandindu-se apoi in alta tari ale Asiei.

Pentru chinezi, NIMIC nu este mai pretios decat jadul, din toate punctele de vedere: financiar, therapeutic, spiritual.

Jadul este cunoscut in China drept “piatra magica” sau “piatra imperial” – doar Imparatul avea acces la o astfel de comoara! – sau piatra bogatiei.

Unde se gaseste jadul?

Jadul se gaseste in mod natural doar in anumite locuri, China fiind recunoscuta ca fiind principal sursa traditionala de jad.

Se mai gaseste jad in Myanmar, Guatemala, Noua Zeelanda, Canada, Russia si chiar California.

ATENTIE!
NU SE GASESTE JAD in Coreea de SUD, asa cum intr-o maniera iresponsabila exista un current de dezinformare in Romania. Se gaseste un cristal numit serpentin, care poate fi confundat cu jadul, dar nu este jad.

Jadul care este folosit in paturile de masaj cu pietre de jad este extras doar din China – DACA intr-adevar este jad. Pe site-ul official international unei companii coreene mari, nu apare nici o referire ca ar folosi piatra de jad. Nici una!

Turmaniul  – un material compozit, obtinut artificial

Turmaniul este un material nou, compozit, creat in mod artificial  – asadar nu exista in natura, si este creat de om si format din recuperarea restului ramas in urma prelucrarii diferitelor cristale precum jad, turmalina, germaniu, roci vulcanice. Toate aceste cristale / roci, sunt extrem de valoroase, insa pentru turmaniu, ca si material compozit, se folosesc resturile care raman in urma prelucrarii acestor cristale.

Cu alte cuvinte, turmaniul, ca orice alt material compozit, este format din resturi de turmalina, germanium, roci elvane – adica praful, pulberea care rezulta in urma prelucrarii, in loc sa fie aruncata, este recuperata si la temperature inalte, rezulta acest material compozit.

Care are mai multe beneficii pentru sanatate?

Evident ca cristalul de jad (piatra 100% naturala) este net superior din punct de vedere therapeutic unui material obtinut artificial precum turmaniul. Doar o piatra 100% naturala poate rezona cu corpul uman.

De ce incepe sa se foloseasca turmaniul mai mult decat jadul?

Simplu. Din ratiuni de costuri. Singurul motiv pentru care produsele precum paturile de masaj cu turmaniu folosesc acum turmaniu in loc de jad este cel legat de cost. Este mult mai ieftin si automat, mai accesibil, sa “fabrici” turmaniu din pulberea de diferite alte cristale – pulberea care ar trebui altfel aruncata – decat sa minezi si sa extragi roca de jad.

Tot acest praf ramas / pulbere ramasa in urma prelucrarii, impreuna cu ceramica – pentru a-I oferi coeziune, sunt introduse in forme de fagure sau de discuri si puse la cuptor la temperaturi inalte.

Se obtine o forma uniforma, de culoare mereu uniforma – in natura, nimic nu exista la fel, nu se bucura de uniformitate – care este prezentat drept o noua piatra. Fals! Nu este o noua piatra. Este un material obtinut din resturi.

Diferentele intre cristalul de jad si turmaniu (material compozit obtinut in mod artificial)

Cateva distinctii pe care le putem identifica cu usurinta:

  • Cristalul de jad este piatra 100% naturala, structura si compozitia sa este nealterata;
  • Cristalul de jad este format numai din silicati de minerale, in compozitia unei pietre de jad putand fi descoperita cel putin 30 de minerale.
  • Cristalul de jad rezoneaza perfect cu organismul uman, avand loc o rezonanta organica intre cele 2 organisme vii (principii de medicina cuantica)
  • Cristalul de jad este extras cu greutate, de aici si raritatea sa si pretul mult mai mare fata de orice alt cristal. Ca sa nu mai vorbim de turmaniu, care este doar un compozit.

[mc4wp_form id=”2018″]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.